Konyha

Tavaszi gyümölcstippek: ezeket a finomságokat ki kell próbálnod

Végre itt van a tavaszi gyümölcsök szezonja. Ilyenkor érdemes minél több nyers, magas víztartalmú gyümölcsöt fogyasztani, de ha már meguntuk, hogy csak úgy, önmagában együk a gyümölcsöt, akkor jöhetnek a turmixok, a smoothie-k. Kedvcsinálónak mutatunk pár kiváló receptet.

A friss eper az egyik legkedveltebb tavaszi csemege. Amellett, hogy ízletes, különösen gazdag C-vitamin-, mangán-, rost-, és folsav-forrás, ráadásul kalória tartalma is alacsony. Egy pohár friss eper csupán 50 kalóriát tartalmaz, de a napi C-vitamin szükséglet 150%-át fedezhetjük vele. Az eper a 10 leghatékonyabb antioxidáns zöldség és gyümölcs közé tartozik, míg a glikémiás indexe a legtöbb gyümölcsénél alacsonyabb. Rostban igen gazdag, így segít stabilan tartani a vércukorszintet és cukorbetegek számára is jó választás lehet.

Receptek eperrel:

EPRES-MÁLNÁS-SZÓJATEJES SMOOTHIE

IMMUNERŐSÍTÓ EPER SMOOTHIE

ZSÍRSZEGÉNY GYÜMÖLCS SMOOTHIE

Más gyümölcsöt is kipróbálnál? Itt van például egy olyan recept, amihez grapefruit és ananász szükséges. A grapefruit alacsony kalóriatartalma ellenére tápanyagokban gazdag gyümölcs. Kiváló C- és A-vitamin forrás, így kedvező hatása van az immunrendszer működésére. Az ananász is tele van C-vitaminnal és remek mangánforrás: egy pohárnyi friss ananász az ajánlott napi C-vitamin mennyiség 131%-át, míg az ajánlott napi magán mennyiség 97%-át tartalmazza. Ráadásul mindez csupán 82 kalória elfogyasztásával jár együtt.

Lássuk a receptet:

GRAPEFRUITOS ANANÁSZOS DZSÚSZ

Inkább a zöldségeket szereted turmixban? Neked is van egy remek receptünk:

RÉPÁS-BROKKOLIS DZSÚSZ

Ha pedig egy olyan gépre vágysz, ami a legtöbbet hozza ki ezekből a receptekből, ismerd meg a More Juice Press-t.

Az egyedülálló, szabadalmaztatott 3 az 1-ben okos préselő rendszer (Smart Extraction System) úgy készíti a dzsúszt, hogy előbb préseli, majd facsarja a gyümölcsöket és zöldségeket, így a lehető legtöbb levet nyeri ki az alapanyagokból anélkül, hogy a bennük lévő fontos tápanyagok és enzimek károsodnának; az elkészült dzsúsz íze és színe is természetes marad. A hagyományos, nagysebességű pengékkel dolgozó gyümölcsprésektől eltérően a More Juice Press nem melegszik fel működés közben, ennél fogva:

• Egységes állagú italok, minimális habzás
• Élénk szín és tartalmas íz
• Minimális oxidáció, így a dzsúsz tovább tartható el

Az alábbi ábra jól szemlélteti, miért különleges a More Juice Press:

Kattints ide a részletekért! Ha felkeltette az érdeklődésedet a More Juice Press, kipróbálhatod a készüléket tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

More Juice Press

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.