Egészség

Hogyan segíti a sebgyógyulási folyamatokat a Bioptron?

A Mire jó a Bioptron? sorozatunk újabb fontos témához érkezett: a sebgyógyulásról lesz szó.

Hogyan támogatja a Bioptron ezt a területet?

A szövetregenerálódás egyik alappillére a fényterápiának. Ha egy seb keletkezik a kezünkön, sokszor hámhiány lép fel, bekerülnek a kórokozók a sebbe, ezek el is fertőződhetnek. Ekkor a szervezetünk egy komplett folyamatot indít be: a kórokozókat eltávolítja és a bőrhiányt pótolja.

Az egész életünk alapja, hogy jól tudjuk a szöveteket regenerálni. Ebben nagy segítségünkre lehet a Bioptron fényterápia, ugyanis több ponton segíti ezt:

  • segíti a tiszta sebalap kialakítását
  • közvetlen hatása van az új sejtek képződésére
  • kiemelendő a kollagén szintézise, amely fontos része a szövetek közti állományunknak

Az új sejteket ezután el kell látni tápanyaggal, ezt a keringés meggyorsításával lehet elérni: így megfelelő mennyiségű oxigén és tápanyag jut az új sejtekhez. Vagyis egy komplex folyamatról van szó, amiben minden szakasznak jól kell működnie. A Bioptron fényterápia mindegyik ponton segíti a folyamatot, ráadásul nem fokozza a heghajlamot.

Például egy műtéti seb esetében nem mindegy, hogy mennyire hegesen gyógyul be.  A fényterápia bizonyítottan csökkenti a túlzott hegek képződését, ezért is ajánlják a szakemberek kiegészítő terápiaként egy műtét után.

Ha megütjük valamelyik testrészünket, ott is keletkezik szöveti sérülés, még ha nem is drasztikus, elég csak a vérömlenyekre gondolni. Ezek sokszor csak lassan szívódnak fel, ezt is meg tudja gyorsítani a Bioptron fényterápia alkalmazása.

Nézd meg a részleteket a Dr. Grófcsik Alexandrával készült beszélgetésben:

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.