Receptek

A sokoldalú ArtMix – Vegetáriánus különlegességek

A méltán népszerű ArtMix Premium Chef robotgépünket eddig elsősorban különféle krémlevesek, pürék, smoothie-k, valamint mártások és szószok receptjein keresztül ismerhettétek meg. Az ArtMix sokoldalúsága azonban még a fentieken is jócskán túlmutat; új sorozatunkban olyan vegetáriánus és húsos főételeket, köreteket, salátákat és desszerteket gyűjtünk össze nektek, amelyek elkészítésében hatalmas segítséget jelent az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix, így minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben varázsolhattok ínyencségeket az étkezőasztalra!

Mai posztunkban vegetáriánus receptekből válogattunk:

Spenótos-zabkásás palacsinta

Spenótos zabkásás palacsinta

Spenótos zabkásás palacsinta

Hozzávalók (3 adag):

  • 2 teáskanál zabkása
  • 3 teáskanál liszt
  • 1 teáskanál szezámmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 250 g spenót (felolvasztva)
  • 150 ml tej
  • 2 tojás
  • Olaj
  • 150 g edámi sajt

Elkészítés:

  1. A PULSE gomb segítségével aprítsd fel / reszeld le a sajtot, ez a palacsinta töltelékéhez fog kelleni. Tedd félre a sajtot egy tálban.
  2. Töltsd a tejet, a tojást, a spenótot és a fokhagymát a készülék tartályába. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 60 másodpercre, a sebességet 10.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot (használhatod a PULSE gombot is). Add hozzá a lisztet, a zabkását és a szezámmagot a készülék fedelének adagolónyílásán keresztül.
  3. Melegíts fel egy serpenyőt némi olajjal, formázd meg a palacsintákat és süsd meg mindkét oldalon.
  4. A meleg palacsintákat töltsd meg a reszelt sajttal.

TIPP: felszolgálhatod buggyantott tojással is.

Karfiolos-brokkolis medálok sajttal

Karfiolos-brokkolis medálok

Karfiolos-brokkolis medálok

Hozzávalók (4 adag):

  • ½ karfiol
  • ½ brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 200 g cheddar sajt vagy kéksajt

Elkészítés:

  1. Szedd szét a karfiol és a brokkoli virágokat, hámozd meg a fokhagymát és vágd kockákra a sajtot.
  2. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 10.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  3. Töltsd be a zöldségeket és a sajtot a fedő adagolónyílásán keresztül, majd zárd le a fedelet. Ha a készülék elsőre nem aprítja fel megfelelő mértékben a hozzávalókat, akkor indítsd el újra a programot.
  4. Add hozzá a tojást és a sót, majd újra indítsd el a keverést.
  5. Fedj be egy sütőlapot sütőpapírral, formázz nagy medálokat a zöldséges masszából és a sütőben süsd 15–20 percig 180 °C-on.

TIPP: ez a recept tökéletesen illeszkedik a ketogén étrendbe, mivel nem tartalmaz szénhidrátot.

Sós pite kétféle módon

Sós pite kétféle töltelékkel

Sós pite kétféle töltelékkel

A piték húsmentes változatban is elkészíthetők.

Hozzávalók (4 adag):

A tésztához:

  • 200 g túró
  • 200 g liszt
  • 1 tasak sütőpor
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • ¼ – ½ teáskanál só

Az első töltelékfajtához:

  • 100 g tejföl
  • 2 tojás
  • 150 g sonka
  • 150 g edámi sajt
  • Friss spenót, ízlés szerinti mennyiség
  • Egy csipetnyi só
  • Egy csipetnyi szerecsendió

A második töltelékfajtához:

  • 100 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 tonhalkonzerv
  • 1 lilahagyma
  • 100 g edámi sajt
  • Egy csipetnyi só

Elkészítés:

  1. Töltsd a tésztához szükséges összes alapanyagot a készülék tartályába és manuális üzemmódban, melegítés nélkül (a hőmérsékletet állítsd „OFF” állásba) keverd össze a hozzávalókat.
  2. Helyezd a tésztamasszát egy kizsírozott és liszttel beszórt tepsibe vagy egy kerek tortasütőbe.
  3. Töltsd a töltelékhez szükséges összes alapanyagot a készülékbe és a PULSE gomb segítségével keverd össze őket.
  4. Öntsd a tölteléket a tésztára és előmelegített sütőben süsd kb. 30 percig 200 °C-on.

Hidegen és melegen is ízletes csemege!

Túrós gnocchi eperszósszal

Túrós gnocchi eperszósszal

Túrós gnocchi eperszósszal

Hozzávalók (3 adag):

A gnocchihoz:

  • 250 g túró
  • 1 tojás
  • 100 g tejbegríz
  • Egy csipetnyi só
  • Vaj (a végén rácsurgatva)

A szószhoz:

  • 600 g eper
  • 250 g cukor
  • 1,5 teáskanál burgonyakeményítő

Elkészítés:

Gnocchi:

  1. Gyúrd össze az összes hozzávalót egyenletes masszává. Ha túl híg a tészta, adj hozzá egy kis lisztet.
  2. Formázd meg a gnocchikat és tedd őket egy fazék forróvízbe.
  3. Főzd 4 percig magas hőmérsékleten, majd csökkentsd a hőmérsékletet.

Szósz:

  1. Mosd meg az epret, töltsd a készülék tartályába, majd főzd meg szószkészítő üzemmódban.
  2. Tálaláskor csurgass olvasztott vajat és eperszószt a gnocchira, végül díszítsd friss eperrel.

Cukormentes banános palacsinta

Cukormentes banános palacsinta

Cukormentes banános palacsinta

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 banán
  • 1 tojás
  • 50 g zabkása vagy müzli
  • 2 teáskanál liszt

Elkészítés:

  1. Töltsd az összes hozzávalót a készülék tartályába, illeszd rá a fedelet, majd a PULSE gomb segítségével alaposan keverd össze.
  2. Vékonyan kend meg olajjal egy Zepter serpenyő alját, egy kanál segítségével formázd meg a palacsintákat a serpenyőben, majd süsd meg őket mindkét oldalon.
  3. Ízlésed szerint számos dologgal díszítheted, ízesítheted a palacsintákat, pl. csokireszelékkel, juharsziruppal vagy gyümölcsökkel.

TIPP: ha lágyabb palacsintát szeretnél, adj hozzá kb. 20 g vajat.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.