Receptek

A sokoldalú ArtMix – Köretek

A méltán népszerű ArtMix Premium Chef robotgépünket eddig elsősorban különféle krémlevesek, pürék, smoothie-k, valamint mártások és szószok receptjein keresztül ismerhettétek meg. Az ArtMix sokoldalúsága azonban még a fentieken is jócskán túlmutat; új sorozatunkban olyan vegetáriánus és húsos főételeket, köreteket, salátákat és desszerteket gyűjtünk össze nektek, amelyek elkészítésében hatalmas segítséget jelent az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix, így minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben varázsolhattok ínyencségeket az étkezőasztalra!

Mai posztunkban az ArtMix-szel készíthető köretek közül válogattunk:

Nagymama krumpligombóca

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g főtt krumpli
  • ½ teáskanál só
  • 2 tojás
  • 8 teáskanál liszt

Elkészítés:

  1. Oszd két részre a hozzávalókat és két részletben keverd össze őket a robotgépben a PULSE gomb segítségével.
  2. Egy liszttel megszórt nyújtódeszkán formázz három kisebb gombócot. Ha a massza túl híg, adj hozzá némi lisztet.
  3. A gombócokat tedd egy megfelelő méretű, forró vízzel teli fazékba. Mivel a gombócok lemerülnek a fazék aljára, ügyelj arra, hogy ne tapadjanak le.
  4. Főzd 15–20 percig.

TIPP: még izgalmasabbá teheted a krumpligombócokat, ha a hozzávalók összekeverésekor párolt zöldségeket (pl. répát vagy brokkolit) is hozzáadsz.

Zöldfűszeres zsömlegombócok

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 zsömle
  • 3 szelet teljes kiőrlésű toast kenyér
  • 2 tojás
  • 1,5 adagolóedény tej
  • Egy marék petrezselyem levél
  • 6 teáskanál liszt

Elkészítés:

  1. Vágd a zsömlét és a kenyérszeleteket kis darabokra.
  2. Töltsd az összes hozzávalót a készülék üvegtartályába és keverd össze a PULSE gomb segítségével. Időnként állítsd meg a keverést és egy fakanállal kapard le az üvegedény oldalára tapadt hozzávalókat, hogy teljesen egyenletes keveréket kapj. Ha a keverék túl sűrű, hígítsd egy kis tejjel, ha pedig túl híg, akkor adj hozzá lisztet.
  3. Nedvesítsd be a kezed és formázz két gombócot az elkészült masszából.
  4. Egy fazék forró vízben vagy az ételpároló kosár segítségével főzd a gombócokat 15-20 percig.

Krumplis palacsinta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 400 g krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 teáskanál liszt
  • 1 tojás
  • Majoránna
  • Olaj

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, mosd le és vágd félbe a krumplikat. Hámozd meg a fokhagymát.
  2. Töltsd az összes hozzávalót a készülék üvegtartályába és illeszd rá a fedelet.
  3. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 40 másodpercre, a sebességet 15.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot. Ha szükséges, egy fakanállal kapard le a tartály falára tapadt hozzávalókat és ismételd meg a fenti programot.
  4. Egy serpenyőben némi olajon süsd aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát.

TIPP: a cukkinis palacsinta is igen ízletes! Egyszerűen csak helyettesítsd a krumplit cukkinivel.

Burgonyapüré

Hozzávalók (4 személyre):

  • 12 közepes krumpli
  • Kb. 1 mérőedény tej
  • Egy darab vaj

Elkészítés:

  1. Hámozd meg, majd vágd kockákra a krumplit, ezután pedig tedd a darabokat az ételpároló betétbe.
  2. Tölts 600 ml vizet a készülék üvegtartályába, illeszd a tartályba az ételpároló betétet, zárd le a tartályt a fedéllel, majd a forgótárcsás vezérlőgomb segítségével indítsd el a párolás funkciót és főzd 15 percig.
  3. Amikor a krumpli megfőtt, öntsd át a krumplilevet egy tálba és tedd félre.
  4. A krumplit tedd vissza az üres tartályba és add hozzá a vajat, a sót és a tejet, majd a PULSE gomb segítségével pürésítsd a keveréket. Mivel a krumpli keményítőt tartalmaz, az alacsonyabb keverési sebességet ajánljuk.

TIPP: a krumplilé kiváló alap lehet egy fokhagyma leves számára.

Savanyú káposztás palacsinta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g savanyú káposzta
  • 2 tojás
  • 1 hagyma
  • 2 krumpli
  • 4-5 teáskanál liszt

Elkészítés:

  1. Hámozd meg és vágd félbe a krumplit és a hagymát.
  2. Ereszd le a savanyú káposzta levét.
  3. Aprítsd fel a hagymát és a krumplit a robotgépben a PULSE gomb segítségével.
  4. Add hozzá a savanyú káposztát, a tojást és a lisztet, majd keverd össze a PULSE gombbal. Ha szükséges, fakanállal kapard le a tartály falára tapadt alapanyagokat.
  5. Sózd meg a tészta masszát ízlésed szerint. Akár el is hagyhatod a sót.
  6. Egy serpenyőben némi olajon süsd aranybarnára a palacsinták mindkét oldalát.

TIPP: A savanyú káposztás palacsinta remekül illik a füstölt húsokhoz.

 

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.