Receptek

A sokoldalú ArtMix – Saláták

A méltán népszerű ArtMix Premium Chef robotgépünket eddig elsősorban különféle krémlevesek, pürék, smoothie-k, valamint mártások és szószok receptjein keresztül ismerhettétek meg. Az ArtMix sokoldalúsága azonban még a fentieken is jócskán túlmutat; új sorozatunkban olyan vegetáriánus és húsos főételeket, köreteket, salátákat és desszerteket gyűjtünk össze nektek, amelyek elkészítésében hatalmas segítséget jelent az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix, így minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben varázsolhattok ínyencségeket az étkezőasztalra!

Mai posztunkban az ArtMix-szel egyszerűen elkészíthető saláták közül válogattunk:

Káposztasaláta répával/tormával

Hozzávalók (3 személyre):

  • ¼ káposzta
  • 1 répa
  • 2 teáskanál olaj
  • 1 teáskanál cukor
  • ½ citromlé
  • Bors

Elkészítés:

  1. Mosd meg és szeleteld fel a répát, majd aprítsd fel a robotgépben a PULSE gomb segítségével. Tedd félre az aprított répát egy külön tálba.
  2. Vágd le a káposzta torzsáját és vágd a káposztát három részre.
  3. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 50 másodpercre, a sebességet 7.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  4. Töltsd a káposzta első harmadát a készülék üvegtartályába és aprítsd fel. Tedd félre az aprított káposztát egy tálba.
  5. Ismételd meg a fentieket a káposzta második és harmadik harmadával. Ne aprítsd túl sokáig és ne használj magas fordulatszámot, mert a káposzta igen lágy és könnyen káposztapüré lehet belőle.
  6. Add a káposztát és a többi hozzávalót a répához.

TIPP: Répa helyett használhatsz tormát is.

 

Zellersaláta almával és magvakkal

Hozzávalók (3 személyre):

  • ¼ zellergyökér
  • 1 répa
  • 1 alma
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • Petrezselyem
  • 1 teáskanál tejföl vagy görög joghurt

Elkészítés:

  1. Mosd meg és aprítsd fel a zöldségeket.
  2. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 10.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  3. Töltsd a zöldségeket a készülék tartályába a fedél adagolónyílásán keresztül, majd zárd vissza az adagolónyílást.
  4. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd össze a salátát.
  5. Tedd a salátát egy tálalótálba és díszítsd friss almaszeletekkel.

 

Halsaláta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 300 g lazac vagy bármilyen egyéb hal
  • 500 ml víz
  • 1 csomag fekete olívabogyó (195 g)
  • 1 lilahagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 keménytojás
  • 100 g uborka
  • Néhány bazsalikomlevél
  • Oregánó
  • 2 teáskanál olívaolaj
  • 2 teáskanál ecet vagy citromlé

Elkészítés:

  1. Tölts 500 ml vizet a készülék üvegtartályába, illeszd a tartályba az ételpároló betétet benne a haldarabokkal, majd zárd rá a tartály fedelét.
  2. Válaszd ki a párolás üzemmódot és főzd kb. 15 percig.
  3. Amíg a hal párolódik, vágd fel a zöldségeket (kivéve a hagymát és a bazsalikom leveleket) és a többi hozzávalóval együtt tedd őket egy tálba. Végül a párolt halat is tedd a salátába (ne zúzd össze).
  4. Töltsd a hallevet egy tálba és tedd félre.
  5. A PULSE gomb segítségével aprítsd fel a hagymát és a bazsalikomot, majd ezeket is add hozzá a salátához.
  6. Ízesítsd a salátát, keverd meg, majd tedd a hűtőszekrénybe.
  7. Tálalás előtt öntsd le róla a fölösleges levet.

TIPP: a hal párolása során keletkezett hallevet később felhasználhatod halleves készítéséhez.

 

Karfiol saláta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 6 friss karfiolvirág
  • 1 répa
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál tejföl
  • Bors
  • Petrezselyem

Elkészítés:

  1. Mosd meg a zöldségeket. A nagyobb karfiolvirágokat szedd szét és szeleteld fel a répát.
  2. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 15.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  3. Töltsd be a zöldségeket a készülékbe a fedél adagolónyílásán keresztül, majd zárd vissza az adagolónyílást. Ha szükséges, időnként kapard le a készülék üvegtartályának falára tapadt hozzávalókat egy fakanállal.
  4. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd össze a salátát.

TIPP: Ez a karfiolsaláta remekül passzol sajtokhoz vagy sajtos ételekhez.

 

Gyors uborkasaláta

Hozzávalók (4 személyre):

  • 1,5 friss uborka
  • 300 ml víz
  • 3 teáskanál citromlé vagy ecet
  • 2 teáskanál cukor
  • Bors

Elkészítés:

  1. Mosd meg az uborkát, vágd le a végeket és szeleteld fel a héjával együtt.
  2. Töltsd az összes hozzávalót a készülék üvegtartályába.
  3. A PULSE gomb segítségével aprítsd össze. Ezzel az egyszerű recepttel remek édes-savanyú uborkasalátát készíthetsz!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.