Receptek

Fűszeres édesburgonya mártogatós

Az eredetileg Közép-Amerikából származó édesburgonya rendkívül egészséges táplálék, ugyanis alacsony a zsír- és koleszterin-tartalma, gazdag étkezési rostokban és jelentős mennyiségű A-, B6-, C- és E-vitamint, valamint magnéziumot, vasat és foszfort tartalmaz. Az édesburgonya növeli az adiponektin nevű fehérjehormon szintjét a vérben, amely segít a vércukorszint szabályozásában, így ezt a zöldséget cukorbetegek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 70-100 dkg édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db zellerszár
  • 2-3 dl tejszín
  • római kömény
  • curry
  • fehér bors

Elkészítés:

  1. Aprítsd fel a zöldségeket
  2. Töltsd az édesburgonyát, a répát és a zellert a robotgép tartályába
  3. Add hozzá a tejszínt
  4. Ízlés szerint fűszerezd római köménnyel, curryvel, borssal és sóval
  5. Illeszd a fedelet a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot a készüléken
  6. Díszítésként kaliforniai paprika csíkokat, a mártogatáshoz pedig egész zellerszárakat ajánlunk

Jó étvágyat!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.