Receptek

Tejszínes-narancsos répapüré köret ArtMix-szel

Mai receptünket elsősorban köretként ajánljuk, például roston sült húsokhoz.

A répa talán leginkább az olyan antioxidánsok magas koncentrációjáról ismert, mint a béta-karotin és a lutein, ugyanakkor többféle B-vitaminban, K-vitaminban és káliumban is igen gazdag. A kutatások szerint a rendszeres répafogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, javítja a szem egészségét és segít a daganatos betegségek egyes fajtáinak megelőzésében. A répa remek alapanyag különféle préselt levekhez, mivel természetes édessége segít ellensúlyozni a többi alapanyag karakteres ízét (pl. fodros kel vagy káposzta).

HOZZÁVALÓK:

  • 1 kg sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db narancs
  • 1 db narancs héja
  • 2 dl tejszín
  • 1-2 csipet fehérbors
  • 1-2 csipet só

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Szeleteld fel a répát, a vöröshagymát és a fokhagymát
  2. Hámozd meg és szedd cikkelyekre a narancsot – őrizd meg a héját!
  3. Töltsd a hozzávalókat az ArtMix üvegtartályába – répa, hagyma, fokhagyma, narancs, narancshéj, tejszín, só, bors
  4. Illeszd a fedőt a készülék tartályára, majd indítsd el a 20 perces “mártás” programot
  5. A program befejeződése után tálalhatod a pürét a főétellel együtt

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.