Receptek

Hazai ízek a Zeptertől – Rántott csirkemell 7 perc alatt

A csirkehús viszonylag könnyen emészthető, ugyanakkor magas a fehérjetartalma (már 100 g csirkehús tartalmazza a napi fehérjeszükséglet 52%-át) és jelentős mennyiségű niacin, foszfor, cink, B6- és B12-vitamin, riboflavin, A-vitamin, illetve vas található benne, amelyek mind jelentősen hozzájárulnak a szervezet egészségének fenntartásához. Zepter edényben a rántott csirke is egészségesen, minimális olajjal és alacsony hőfokon készíthető el:

HOZZÁVALÓK:

  • Sovány csirkemell szeletek
  • 2-3 ek. olívaolaj
  • Liszt, tojás, zsemlemorzsa (a panírhoz)
  • Friss rozmaring ágak (a díszítéshez)
  • Főtt rizs (köretként)

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Melegítsd elő az edényt a tűzhelyen
  2. Amíg az edény melegszik, forgasd meg a csirkemell szeleteket a lisztben, majd a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában
  3. Vízpróbával ellenőrizd az edény hőmérsékletét: cseppents egy kis vizet az edénybe és ha a vízcseppek szaladnak az edény alján, mint a higany, akkor az edény megfelelően felmelegedett. Ha az edény még nem elég meleg, akkor a vízcseppek lassan párolognak el, ha pedig túlságosan forró lett, akkor a vízcseppek egy pillanat alatt elillannak.
  4. Önts 2-3 evőkanálnyi olívaolajat az edénybe
  5. Tedd a hússzeleteket az edénybe
  6. Süsd a húsokat aranybarnára mindkét oldalukon
  7. Kapcsold le a hőforrást és hagyd tovább sülni még 2 percig
  8. Tálald főtt rizzsel és díszítsd egy friss rozmaring ággal

Jó étvágyat!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.