Receptek

A sokoldalú ArtMix – Ínycsiklandó húsételek

A méltán népszerű ArtMix Premium Chef robotgépünket eddig elsősorban különféle krémlevesek, pürék, smoothie-k, valamint mártások és szószok receptjein keresztül ismerhettétek meg. Az ArtMix sokoldalúsága azonban még a fentieken is jócskán túlmutat; új sorozatunkban olyan vegetáriánus és húsos főételeket, köreteket, salátákat és desszerteket gyűjtünk össze nektek, amelyek elkészítésében hatalmas segítséget jelent az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix, így minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben varázsolhattok ínyencségeket az étkezőasztalra!

Múlt héten vegetáriánus különlegességeket mutattunk be, mai posztunkban pedig húsételekből válogattunk:

Csirke burger

Csirkeburger az ArtMix-szel

Hozzávalók (4 személyre):

  • 3–4 csirkecomb csont és bőr nélkül
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2–3 teáskanál liszt
  • Egy csipetnyi chili vagy majoránna

Elkészítés:

  1. Mosd meg és szeleteld fel a húst.
  2. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát.
  3. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 15.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  4. A fedél adagolónyílásán keresztül töltsd be a húst és a zöldségeket a készülék tartályába, majd zárd vissza a fedelet. Ha túl sok a hús, akkor vágd kisebb darabokra.
  5. Add hozzá a tojást, a lisztet, a sót és a fűszereket, majd újra keverd össze a hozzávalókat a PULSE gomb segítségével.
  6. Formázz hamburger húspogácsákat, majd egy előmelegített serpenyőben süsd meg a húspogácsák mindkét
    oldalát.
  7. Tálald krumplival és salátával.

TIPP: a liszt helyettesíthető zabkásával vagy főtt krumplival.

Hamburger

Hamburger_ArtMix

Hozzávalók (4 személyre):

  • 500 g sovány marhahús inak és hártyák nélkül
  • 1 hagyma
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál Worcester-szósz
  • Bors

Elkészítés:

  1. Mosd meg és aprítsd fel a húst. Hámozd meg a hagymát.
  2. A hús és a hagyma egyik felét töltsd a készülék üvegtartályába és a PULSE gomb segítségével daráld meg. Ha szükséges, akkor időnként nyisd fel a fedelet és a tartály falára tapadt húsdarabokat kapard le egy fakanállal, hogy a darált hús egységes legyen.
  3. Vedd ki a darált húst a tartályból és ismételd meg a fentieket a hús másik felével. Keverd össze a húst a fennmaradó hozzávalókkal.
  4. Formázz kb. 1 cm magas hamburger húspogácsákat és egy előmelegített, kizsírozott serpenyőben süsd meg a húspogácsák mindkét oldalát.
  5. Tálald félbe vágott hamburger zsömlében majonézzel, sajtszelettel, salátával, paradicsommal, savanyú uborkával és hagymával.

TIPP: ehhez a fogáshoz tökéletes köret a friss, házi készítésű sültkrumpli.

Húsgombócok paradicsomszósszal

Húsgombóc paradicsomszósszal - ArtMix

Hozzávalók (4 személyre):

A húsgombócokhoz:

  • 400 g sovány marhahús inak és hártyák nélkül
  • 1 hagyma
  • 2 tojás
  • 3-4 teáskanál liszt
  • Bors

A paradicsomszószhoz:

  • 500 g hámozott és sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál cukor
  • 500 ml víz

Elkészítés:

Húsgombócok:

  1. Mosd meg és aprítsd fel a húst. Hámozd meg a hagymát.
  2. Töltsd a hús egyik felét a készülék üvegtartályába és a PULSE gomb segítségével daráld meg.
  3. Add hozzá a maradék húst és a többi hozzávalót. A PULSE gomb segítségével alaposan daráld össze az alapanyagokat. Ha szükséges, akkor időnként nyisd fel a fedelet és a tartály falára tapadt húsdarabokat kapard le egy fakanállal, hogy a darált hús egységes legyen.
  4. Formázz húsgombócokat a darált húsból, majd a húsgombócokat tedd az ételpároló betétbe.

Szósz:

  1. Töltsd az összes hozzávalót a készülék üvegtartályába. Ha a paradicsomszósz túl hígra sikerül (attól függ, milyen típusú paradicsomsűrítményt használsz), keverj el benne 1 teáskanálnyi lisztet.

Az étel főzése:

  1. Illeszd az ételpároló betétet – benne a húsgombócokkal – a paradicsomos alapot tartalmazó üvegtartályba.
  2. Válaszd ki a „sűrű leves” programot.
  3. A program befejezése után kóstold meg az egyik húsgombócot és ellenőrizd, hogy megfőtt-e. Ha igen, akkor tálalhatod az ételt, ha nem, akkor pedig indítsd el még egyszer a fenti programot.
  4. A húsgombócokat paradicsomszósszal és tésztával vagy rizzsel tálald.

Marha hátszín tejszínes mártással

Marha hátszin tejszínes mártással - ArtMix

Hozzávalók (4 személyre):

  • 600 g sovány marhahús inak és hártyák nélkül
  • Egy darab bacon ízesítésnek
  • 4 répa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1/8 zellergyökér
  • Babérlevél
  • Bors (egész)
  • 200 ml tejszín
  • Citrom

Elkészítés:

  1. Mosd meg, töröld szárazra, majd a baconnel együtt pirítsd meg a húst mindkét oldalán egy előmelegített serpenyőben.
  2. Önts rá kb. 200 ml vizet, illetve add hozzá a sót, a fűszereket és a megtisztított gyökeres zöldségeket.
  3. Fedd le a serpenyőt és kb. 60 percig párold a húst. Egy kuktával vagy az edényed méretéhez illeszkedő gyorsfőző fedővel felgyorsíthatod a főzési folyamatot.
  4. Ha megpuhult a hús, a babérlevelekkel és a borssal együtt vedd ki a mártás alapból.
  5. Öntsd a mártás alapot a robotgép üvegtartályába, majd add hozzá a tejszínt és egy fél citrom levét.
  6. Válaszd ki a szószkészítő üzemmódot a forgótárcsás vezérlőgomb segítségével.
  7. Tálald zsömlegombócokkal.

TIPP: tálald vörösáfonyával és tejszínhabbal vagy tejföllel és egy szelet citrommal.

Sertésrolád

Sertésrolád - ArtMix

Hozzávalók (4 személyre):

  • 2 sertésszelet
  • Egy darab bacon
  • 50 g sonka
  • 50 g edámi sajt
  • 1 lilahagyma
  • Egy marék petrezselyem levél
  • 1 tojássárgája
  • A mártáshoz: víz, egy darab vaj, só és fűszerek

Elkészítés:

  1. Töltsd a bacont, a sonkát, a sajtot, a hagymát, a petrezselyem levelet és a tojássárgáját a készülék üvegtartályába.
  2. A PULSE gomb segítségével keverd össze a hozzávalókat.
  3. Mosd meg, töröld szárazra és klopfold nagy szeletekre a húst.
  4. Töltsd meg a hússzeleteket a robotgépben elkészített töltelékkel, majd göngyöld fel és kötözd össze a roládokat
    cérnával.
  5. Egy előmelegített serpenyőben minden oldalon pirítsd meg a roládokat.
  6. Adj hozzá 150-200 ml vizet, sót és ízlés szerinti fűszereket (grillfűszert, borsot, köményt, szárított gombát,
    stb.), majd fedd le a serpenyőt és párold 30-45 percig. Ha szükséges, akkor a párolás folyamán adj hozzá még egy kis vizet.
  7. Ehhez a fogáshoz tökéletes köret a főtt krumpli.

További tippjeink

ArtMix robotgép - Forradalom a konyhában!

Az ArtMix segítségével remek köreteket és salátákat is készíthetsz a fenti fogásokhoz!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.