Receptek

A sokoldalú ArtMix – Isteni desszertek

A méltán népszerű ArtMix Premium Chef robotgépünket eddig elsősorban különféle krémlevesek, pürék, smoothie-k, valamint mártások és szószok receptjein keresztül ismerhettétek meg. Az ArtMix sokoldalúsága azonban még a fentieken is jócskán túlmutat; új sorozatunkban olyan vegetáriánus és húsos főételeket, köreteket, salátákat és desszerteket gyűjtünk össze nektek, amelyek elkészítésében hatalmas segítséget jelent az automata főzőfunkcióval rendelkező ArtMix, így minden eddiginél gyorsabban és egyszerűbben varázsolhattok ínyencségeket az étkezőasztalra!

Mai posztunkban isteni desszerteket válogattunk össze nektek:

Csokoládés brownie

Csokoládés brownie

Csokoládés brownie

Hozzávalók (8 adag):

  • 150 g csokoládé
  • 100 g vaj
  • 4 tojás
  • 100 g liszt
  • 1 teáskanál kakaó
  • 100 g cukor
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

  1. Előre vedd ki a vajat a hűtőből, hogy megpuhuljon.
  2. Törd darabokra a csokoládét, töltsd a készülék üvegtartályába és a PULSE gomb segítségével aprítsd fel.
  3. Add hozzá az összes többi hozzávalót.
  4. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 15.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot. Ha szükséges, egy fakanállal kapard le a tartály falára tapadt hozzávalókat és indítsd el újra a fenti programot, hogy a massza egyenletes legyen.
  5. Zsírozz ki egy tepsit és egyengesd el a tésztamasszát a tepsiben.
  6. Előmelegített sütőben süsd 35 percig 190 °C-on.

TIPP: Díszítsd a browniekat csokoládé mázzal vagy csokoládékrémmel.

Diós muffin

Diós muffin - kép forrása: https://www.craftycookingmama.com/

Diós muffin – kép forrása: https://www.craftycookingmama.com/

Hozzávalók (10 adag):

  • 85 g vaj
  • 200 ml tej (vagy 100 ml tej és 100 ml natúr joghurt)
  • 2 tojás
  • 250 g normál liszt
  • 100 g cukor
  • 1,5 csomag sütőpor
  • Vaníliás cukor
  • Egy csipetnyi só
  • 24 dió

Elkészítés:

  1. Előre vedd ki a vajat, a tejet és a tojásokat a hűtőből – egyszerűbb velük dolgozni, ha nem hidegek.
  2. Töltsd a fenti hozzávalókat a készülék üvegtartályába és a PULSE gomb rövid nyomva tartásával keverd össze őket.
  3. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd össze újra, ha szükséges, de ügyelj arra, hogy ne keverd össze túlzottan a tésztamasszát. Ebben az esetben is igaz, hogy a „kevesebb több”.
  4. Egy kanál segítségével tölts meg tapadásmentes vagy kizsírozott muffin formákat a tésztamasszával kb. ¾-ig.
  5. Mindegyik muffinba tegyél két fél diót vagy két csokoládédarabot.
  6. Előmelegített sütőben süsd 20-25 percig 180 °C-on.

TIPP: A tej és a joghurt kombinációja lágyabb ízű muffinokat eredményez.

Joghurtos morzsasütemény gyümölcsökkel

Joghurtos morzsasütemény gyümölcsökkel - kép forrása: https://bakeorbreak.com/

Joghurtos morzsasütemény gyümölcsökkel – kép forrása: https://bakeorbreak.com/

Hozzávalók (10 adag):

A tésztához:

  • 200 g natúr joghurt
  • 1 tojás
  • 1 mérőedény olaj
  • 200 g liszt
  • 100 g cukor
  • ½ csomag sütőpor

A töltelékhez:

  • 2 alma, 2 őszibarack vagy 1 barackkonzerv

A süteményt borító morzsához:

  • 80 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g liszt

Elkészítés:

  1. Készítsd el a morzsát egy tálban és tedd félre.
  2. Töltsd a tésztához szükséges alapanyagokat a készülék üvegtartályába és a PULSE gomb segítségével keverd össze.
  3. Terítsd el a tésztamasszát egy zsírozott és liszttel megszórt süteményes tepsiben, tegyél gyümölcsszeleteket a tésztára, majd szórd be a morzsával.
  4. Előmelegített sütőben süsd 20–25 percig 180 °C-on.

Zabkása pite túróval

Zabkása pite - kép forrása: https://12tomatoes.com/

Zabkása pite – kép forrása: https://12tomatoes.com/

Hozzávalók (10 adag):

  • 250 g zabkása
  • 1 mérőedény liszt
  • 1–2 mérőedény cukor
  • 1 mérőedény olaj
  • 1 mérőedény tej
  • 1 alma magház nélkül, 4 felé vágva
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 250 g lágy, normál zsírtartalmú túró

Elkészítés:

  1. Keverd össze alaposan, egyenletesen a túrót egy tojássárgájával és vaníliás cukorral, majd tedd félre a keveréket.
  2. Töltsd a többi hozzávalót a készülék üvegtartályába.
  3. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a manuális üzemmódot és az időt állítsd 30 másodpercre, a sebességet 15.000 ford./percre, a hőmérsékletet pedig „OFF” állásba, majd indítsd el a programot.
  4. Egy sütőpapírral kibélelt tepsiben egyenletesen oszd el a tésztamasszát.
  5. Előmelegített sütőben süsd 15 percig 180 °C-on.
  6. Vedd ki a pitét a sütőből, borítsd be a túrós keverékkel, majd süsd további 20 percig.

Házi vaníliás krém

Házi vaníliás krém - kép forrása: https://www.mrfood.com/

Házi vaníliás krém – kép forrása: https://www.mrfood.com/

Hozzávalók (6 adag):

  • 2 mérőedény tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ teáskanál cukor
  • ½ csomag vanília puding
  • 1 darab vaj (ízlés szerint)
  • 125 g túró (közepes vagy normál zsírtartalmú)

Elkészítés:

  1. Töltsd a tejet, a cukrot, a pudingot és a vajat a készülék üvegtartályába, majd illeszd rá a fedelet.
  2. A PULSE gomb rövid nyomva tartásával keverd össze a fenti hozzávalókat. A forgótárcsás vezérlőgombbal válaszd ki a „szósz” üzemmódot és főzd 12 percig a vaníliamártás elkészítéséhez.
  3. Keverd össze a túróval – a végeredmény egy isteni házi készítésű krém!
  4. Tálald hűtött tálkákban.

TIPP: a vaníliamártást almás réteshez vagy vaníliás süteményhez is tálalhatod.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.