Receptek

Csiperkegomba leves brindzával és földimogyoróval

A csiperkegomba értékes fehérjeforrás a vegetáriánus étrendet követőknek, illetve olyanok számára, akik szeretnének kevesebb húst fogyasztani és könnyebb ételeket kipróbálni. A fehérjén kívül a csiperkegomba jelentős mennyiségben tartalmaz B6-, B12-, C- és D-vitamint, valamint riboflavint, niacint, foszfort, tiamint, cinket, vasat és magnéziumot.

Hozzávalók:

  • 5 dl zöldség alaplé
  • 1 dl tejszín
  • 50 dkg fehér csiperkegomba
  • 1 db burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg brindza
  • 1 marék natúr, hámozott földimogyoró
  • kaliforniai paprika darabok
  • 1-2 csipet bors
  • 1-2 csipet só
  • 1-2 csipet paprika
  • 1 ág kakukkfű

Elkészítés:

  1. Aprítsd fel a gombát, a burgonyát és a kaliforniai paprikát
  2. Töltsd a zöldség alaplevet, a tejszínt, a gombát, a burgonyát, a fokhagymát, a borsot, a sót, a paprikát és a kakukkfüvet a robotgép tartályába
  3. Illeszd a fedelet a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot a készüléken
  4. Tálaláskor szórj a levesbe egy marék földimogyorót, néhány darab brindzát és némi kaliforniai paprikát

Jó étvágyat!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.