Receptek

Almás répapüré csirkével, babáknak

Az alma magas rosttartalmának köszönhetően segít megőrizni az emésztőrendszer egészségét, a benne található növényi vegyületek – melyek közül néhány igen hatékony antioxidáns – pedig hozzájárulnak a gyulladások megelőzéséhez. Az alma számos gyakori, ám jórészt megelőzhető krónikus betegség kialakulásának kockázatát
csökkentheti (pl. elhízás, szív- és érrendszeri betegségek, asztma, Alzheimer-kór, 2-es típusú cukorbetegség és bizonyos daganat-típusok). Kevésbé ismert tény, hogy az alma magas pektin tartalmának köszönhetően (a pektin egy oldható rostféle) hatékonyan képes eltávolítani a szervezetből a nehézfémeket (pl. ólom, higany és alumínium) és segít helyreállítani a radioaktív maradványok által okozott károsodásokat a szervezetben. Ahogy a régi mondás szól: „napi egy alma az orvost távol tartja”.

Hozzávalók:

  • 4 dkg csirkemellfilé
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db alma
  • 1 dl tisztított víz

Elkészítés:

  1. Aprítsd fel a hozzávalókat (az almát elég kettévágni és kimagozni)
  2. Töltsd be a hozzávalókat az ArtMix üvegtartályába
  3. Illeszd rá a fedőt a tartályra, majd indíts el egy 30 perces krémleves programot
  4. A fél órás program lejárta után már tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.