Receptek

Húsvéti menü Zepter módra

Fogadjátok szeretettel idei húsvéti menünket, amelyeket természetesen mind Zepter módra, minimális hozzáadott víz, olaj és zsiradék felhasználásával, alacsony hőfokon készítünk el a Zepter edények zárt főzőrendszerében. Ennek köszönhetően az összeállításunkban szereplő ételek nem csupán mennyeien ízletesek, hanem egészségesek is, hiszen az elkészítés során az ételek megőrizték értékes tápanyagaikat.

Spárga hollandi mártással

 

Spárga hollandi mártással

Spárga hollandi mártással

Hozzávalók:

  • 500 g spárga
  • 80 g vaj
  • 2 egg tojássárgája
  • 1 ek. citromlé

Spárga hollandi mártással

Elkészítés:

  1. Hámozd meg a spárgát, vágd le a szárak alsó, fás részét, majd kend be a sonkához használt máz maradékával
  2. Pirítsd egy Zepter Q-1918-SC Quadra serpenyőben 7 percig 120°C-on
  3. A hollandi mártás elkészítéséhez keverd össze a tojássárgáját és a citromlevet MixSy-vel, közben pedig fokozatosan adagold hozzá az olvasztott vajat
  4. Csurgasd a hollandi mártást a spárgára, majd tálald.

Caprese saláta

Caprese saláta

Caprese saláta

Hozzávalók:

  • 3 nagy paradicsom
  • 1 mozzarella golyó (kb 125 g)
  • Friss bazsalikom
  • Olívaolaj
  • Balzsamecetes máz

Caprese saláta

Elkészítés:

  1. Rakj egymásra paradicsom-, illetve mozzarella rétegeket, a rétegek közé pedig tegyél bazsalikom-levelet
  2. Ízesítsd sóval, borssal, olívaolajjal és balzsamecetes mázzal

 

Ropogós zöldségmártogatós

Ropogós zöldségmártogatós

Ropogós zöldségmártogatós

Hozzávalók:

  • 300 g zsírszegény krémsajt
  • 2 ek. apróra vágott snidling
  • 20 ml olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 1 cukkini
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 répa
  • 1 uborka

Ropogós zöldségmártogatós

Mázzal bevont húsvéti sonka

Mázzal bevont húsvéti főtt sonka

Mázzal bevont húsvéti főtt sonka

Hozzávalók:

  • 1 főtt sonka (kb. 1 kg)
  • 1 tk. méz
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. Sárgabarack dzsem
  • Csípős szósz

Mázzal bevont húsvéti főtt sonka

Elkészítés:

  1. A máz elkészítéséhez keverd össze a mustárt, a mézet, a sárgabarack dzsemet és a fűszereket
  2. Félig vágd be a főtt sonkát (az alját hagyd meg egyben)
  3. Tedd egy Zepter Z-2030 sütőtálba és vond be a mázzal
  4. Fedd le és süsd 120°C-on 5 percig, majd csökkentsd a hőfokot 90°C-ra és süsd további 30 percig, időnként további mázat csurgatva a sonkára

Petrezselymes saláta

Petrezselymes saláta

Petrezselymes saláta

Hozzávalók:

  • 2 marék friss petrezselyem
  • 1 marék retek
  • 1 marék újhagyma
  • 1-2 marék dió
  • 1 ek. kapribogyó
  • Parmezán forgács
  • Olívaolaj

Petrezselymes saláta

Elkészítés:

  1. A felaprított petrezselymet, újhagymát, retket, diót, kapribogyót, valamint a parmezán forgácsot töltsd egy salátatálba
  2. Ízesítsd olívaolajjal és borssal, keverd össze, majd tálald

Tradicionális ortodox húsvéti kalács

Ortodox húsvéti kalács

Ortodox húsvéti kalács

Hozzávalók:

  • 500 g liszt + egy pár marékkal a gyúráshoz
  • 1 csomag élesztő
  • 1 csapott tk. só
  • 50 g cukor
  • 100 ml tejszín
  • 2 tojás
  • 100 ml forró víz
  • 1 tojás sárgája
  • 50 g mandula forgács

Ortodox húsvéti kalács

Elkészítés:

  1. Töltsd a lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot egy keverőtálba és keverd össze. Amikor már jól összeállt, add hozzá a tojást, a tejszínt, a forró vizet, majd gyúrd meg a tésztát (fokozatosan adagolj hozzá lisztet egészen addig, amíg a tészta már nem tapad a kezedhez).
  2. Fedd le a tálat celofánnal és 1-2 órán át hagyd a tésztát megkelni
  3. Vágj 40 grammos darabokat a tésztából, formázz kis henger alakú kalácsokat, majd hagyd őket megkelni kb. 30 percig
  4. Kend be a kalácsok tetejét felvert tojássárgájával, szórd meg mandula forgáccsal, majd tedd be a sütőbe és süsd 220°C-on 15-20 percig

Jó étvágyat és kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

A Zepter csapata

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.