Egészség

Tavaszi szépségápolási tippek

A hideg és sötét tél utáni első napsugarak igazi boldogsággal töltik el az embert, amikor kinéz az ablakon. Persze még óvatosan nyisd az ablakot, hiszen ilyenkor lehet könnyedén a csalóka korai jó idő áldozatává válni és megfázni!

Azonban a szépségápolásnak most van itt az ideje – pontosabban a téliről a tavaszi ápolásra való átállásnak. Mit jelent ez?

Télen a bőrsejtjeink és az egész szervezetünk lelassul, hiszen a szükséges vitaminokból, tápanyagokból kevesebbet kap és nagyobb a kitettség is, a szervezet a legtöbb energiát a védekezésre fordítja téli időben: a hideg ellen, a vírusok ellen és a sötétség ellen.

A napfény hiánya az, ami a bőrödet leginkább megviseli a hideg és a szél mellett. A szervezet D-vitamin termelése ugyanis nagymértékben a napfénytől függ. Most, hogy kezd kisütni a nap és egyre hosszabb ideig, egyre melegebben süt, a bőr regenerációja is beindul.

Az anyagcsere felgyorsul, az elhalt sejtek elhagyják a bőrt. A tavaszi szezont épp ezért érdemes egy jó alapos tisztítással, esetleg hámlasztással kezdeni. A La Danza kozmetikai termékcsalád készítményei között biztosan megtalálod azt, amelyik a legideálisabb a bőrödnek. Például a La Danza öregedésgátló szérum a hidratáló és antioxidáns hatóanyagok erőteljes kombinációjával táplálja és regenerálja a bőrt, ezen felül védelmet nyújt a modern életmódból fakadó oxidatív stresszel szemben. A bőr anyagcseréjének serkentésével segít helyreállítani a bőr feszességét és vitamintartalmát, miközben csökkenti a ráncokat.

A bőröd épüléséhez leginkább egy kis napozással és a friss levegővel járulhatsz hozzá. De vigyázz: a kellemes tavaszi nap ugyanolyan veszélyes, mint a nyári napégés! Mindenképp használj magas faktorszámú fényvédő krémet, mert a télen megfakult bőr nem ugyanolyan mértékben képes a védekezésre, mint a nyár derekán már megedződött és bronzbarnára barnult bőr.

A Bioptron MedAll hiperpolarizált fénye is igen hasznos ilyenkor, hiszen  a készülék könnyen kezelhető és teljes mértékben biztonságos, fénye pedig mélyen a szövetekbe hatol. Ha szeretnél turbó fokozatba kapcsolni és már tavaszra ragyogó színben tündökölni, akkor ne a napozással töltött órák számát szaporítsd, inkább használj Bioptron lámpát. Számos előnye mellett szól az is, hogy élénkíti a sejteket, amivel felgyorsítja azok újjáépülését, ellenállóvá teszi azokat. Néhány kúrával már látványos eredményt érhetsz el és nem csak szép, de egészséges is leszel!

A bőröd táplálásáról se feledkezz meg, hiszen az átalakuláshoz, fejlődéshez – amin most a bőröd keresztül megy – feltétlenül szükség van ezekre. Ugyanakkor fogyassz a szokásosnál is több folyadékot – elsősorban tisztított vizet! – hogy az elhalt részek könnyedén távozhassanak a szervezetedből. A külső hidratálás is fontos, a külső felület hidratáló krémes ápolása az új bőrsejtek épülésének kezdvez és ruganyossá, feszessé teszi a bőrt.

A legjobb eredményért és a teljes egészségért kombináld a rendelkezésre álló módszereket. Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.