Egészség

5 lépés a hatékony víztisztításért

Tudjuk, hogy az egészséges élethez sok vizet kell fogyasztanunk, aminek a legegyszerűbb módja, ha megnyitjuk az otthoni vízcsapot és csapvizet iszunk. De az is közismert tény, hogy a csapból kifolyó víz klórral van tisztítva. A háztartásbeli vízfelhasználásnak csak 1%-át teszi ki az ivásra fordított vízfogyasztás, vagyis a vezetékes rendszerben a klór a „szükséges rossz”, de az esetek nagy részében nem okoz gondot, egészen addig, amíg a szánkhoz nem ér a víz. Ekkor viszont muszáj egy házi vízszűrő rendszerrel megtisztítani, hogy igazán tiszta és egészséges vizet fogyasszunk.

Hogyan lehet hatékonyan megtisztítani az otthoni vizet? Több megoldás is van, mindegyiknek van előnye és hátránya is. Most a legmodernebb és leghatékonyabb víztisztítást mutatjuk be.

A fordított ozmózis víztisztító működése egy természetes folyamaton, az ozmózison alapul. Ez egy olyan víztisztítási megoldás, amely eltávolítja a szerves szennyeződéseket, az oldott részecskéket, a nehézfémeket, a baktériumokat és a vírusokat is az ivóvízből. A folyamat során a vizet nagy nyomáson, egy membránon préselik át, ami átengedi a vízmolekulákat, de fennakadnak rajta az idegen anyagok. A végeredmény pedig: kristálytiszta víz.

A Zepter is ezt a technológiát alkalmazza a víztisztítás területén.

Még egy előny: használj tisztított vizet a főzéshez is!

A Zepter Edel Wasser és Aqueena Pro berendezésének köszönhetően a víztisztítás egyszerű és biztosítható vele a napi folyadékbevitel mindenféle szennyeződés nélkül. Ráadásul még a főzéshez, az alapanyagok megmosásához is tiszta vizet használhatsz, ami szintén nem elhanyagolandó tényező!

A Zepter Edel Wasser, valamint a Zepter Aqueena Max víztisztító készülékekben 5 különböző szűrő található. Ezeknek köszönhetően a berendezés 5 lépésben tisztítja meg a vizet, mire az kristálytisztán és egészségesen a Te poharadba vagy ételedbe kerül.

HOGYAN MŰKÖDIK A TÖBBLÉPCSŐS SZŰRŐRENDSZER?

  • 1-2. lépés: Neo-sense előszűrő

A Neo-sense szűrő csökkenti a vízben oldott klór, valamint az illékony szerves vegyületek mennyiségét, és kiszűri a szagokat.

  • 3. lépés: membránszűrő

A fordított ozmózis elvén működő membránszűrő számos szennyezőanyag mennyiségét csökkenti. Ilyenek pl. az öt vegyértékű arzén, bárium, kadmium, szelén, rádium 226/228 és a három, illetve hat vegyértékű króm, ólom, nitrát és nitrit.

  • 4. lépés: Inno-sense szűrő

Az Inno-sense szűrő csökkenti a vízben oldott klór és az illékony szerves vegyületek mennyiségét, továbbá kiszűri a kellemetlen szagokat okozó szennyeződéseket. Ez biztosítja, hogy a szűrőn áthaladó víz íze is kellemesebb legyen.

  • 5. lépés: antibakteriális szűrő

Az antibakteriális szűrő ezüstöt tartalmaz, amely megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását és meghosszabbítja a szűrő élettartamát.

Biztosítsd Te is otthon a lehető legtisztább, egészséges vizet a szeretteidnek! Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Tavaszi szépségápolási tippek – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.