Egészség

Tiszta étel – tiszta élet!

Már jó ideje tisztában vagyunk azzal, hogy – bár hazánk csapvize más térségekhez viszonyítva kiemelkedően jó minőségű – fogyasztás előtt a vezetékes vizet tisztítani kell. Egyrészt a benne lévő szennyező anyagok miatt, amelyek sok esetben károsak, másrészt a vízvezetékekből felvett hordalékok miatt.

A valóban tiszta víz fogyasztásának áldásos hatását te magad is megtapasztalhatod akár néhány hét leforgása alatt is, amikor elkezdesz tisztított vizet fogyasztani. Néhány hét leforgása alatt ugyanis elkezd kiürülni a szervezetedből az a méreganyag, amit napi rendszerességgel pótoltál a vízivással és a közérzeted egyszerre javulni kezd.

De mi a helyzet az étkezéssel?

Nyilván azt válaszolod most, hogy igyekszel tiszta élelmiszereket vásárolni, bio boltokban, bio kertészetekben és a piacokon is. De ugye a bio almát is megmosod otthon, mielőtt megeszed? És mi a helyzet akkor, ha egy ízletes zöldséglevest készítenél ebédre?

Az élelmiszerek mosását is érdemes tisztított vízzel végezni, mert ha más nem is, de a vezetékben lévő hordalék biztosan rárakódik a zöldségekre, gyümölcsökre – és itt ne az almára gondolj elsősorban, hanem mondjuk a karfiolra vagy egy ragyogó zöld brokkolira. Ugye milyen egyszerűen megtapadna benne a fémhordalék?

A főzésnél sokkal összetettebb a helyzet. Ha már a levest hoztuk példának, akkor vizsgáljuk meg, mi történik a levessel főzés közben. Az alkotóelemeket vízben főzzük, így kioldódnak belőlük az aromák, amelyek összessége a leves ízét adja. Ezek az ízek a vízben „kapnak helyet”. Tehát ha a víz egyéb anyagokat is hordoz, akkor kevesebb ízt, aromát, színanyagokat, ásványi anyagokat tud felvenni – kevésbé lesz ízletes és egészséges az étel. Nem beszélve a klór és az egyéb szennyezések ízéről, melyek „hozzáadódnak” a leves ízéhez.

A másik szempont sokkal kézenfekvőbb: a szennyezett vízből készült leves nem más, mint “ízesített méreg”, amelyet abban a boldog tudatban fogyasztasz el, hogy egy igazán jó és egészséges ebédet ettél.

Ha elkerülnéd ezeket a veszélyeket, akkor itt az ideje, hogy kiválaszd azt a víztitsztítót, ami valódi védelmet nyújt számodra és családod számára. A Zepter 5 szűrővel ellátott forradalmian új víztisztítója az Edelwasser, amely biztosítja az otthonodban az egészséges, tiszta vizet. Kattints a képre a részletekért!

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.