Egyéb

Tippek a tökéletes grillezéshez

Nagyszerű ötlet nyáron a grillezés, hiszen könnyen elkészíthető húsokat, halakat, zöldségeket ehetünk, kevesebb zsiradékkal, az egészséges táplálkozásnak megfelelően.

Ne gondoljuk, hogy csak egyforma, unalmas ételeket készíthetünk így: nem muszáj csak a natúr hússzeletek, kolbászok, padlizsán és cukkinikarikák, hagyma, paprika kínálatban gondolkodni. Széles választékban kapható griller, kolbász, pácolt hús, de ennél sokkal egészségesebb és finomabb, ha magunk varázsolunk pácot a húshoz.

Játsszunk a fűszerekkel, egy alappác például só, bors, pirospaprika és egy kevés barnacukor keveréke, ehhez jöhetnek markánsabb fűszerek ízlés szerint, akár a keleties ízvilágból, mint például a koriander vagy a római kömény. Pácolásnál általában olívaolajat használunk, de tejben, joghurtban, szójaszószban is megmárthatjuk a legkülönfélébb húsokat.

Nézzünk annak is utána, hogy melyik húsnak mennyi idő kell a pácban. A fehér húsok (hal, csirke, pulyka stb…) kevesebb ideig álljanak a pácban, a vörös húsoknak több időre van szüksége, hogy a rostokat jól átjárja az elkészített pác. Általánosságban elmondhatjuk, hogy minél többet áll a hús a pácban, annál zamatosabb lesz. Azt is célszerű tanulmányozni, hogy melyik hús sütése mennyi időt igényel. A csirke a legkevesebbet, utána a sertés jön a sorban, majd a marha.

A pácot akár 1-2 nappal előre is elkészíthetjük. Ha nem fedett grillezővel dolgozunk, akkor arra kell figyelni, hogy ne száradjon ki a hús. Forgassuk gyakrabban az első kéreg kialakulása után, és közben kenegessük a páclével. Így zamatosabb és szaftosabb lesz, és biztosan nem szárad ki. A zöldségeket a sütés megkezdése előtt elég feldarabolni, és fűszerezni is csak a rácson kell.

A köret természetesen legyen saláta: a variációk száma szinte végtelen. A nyári zöldségek választékából biztosan találunk kedvünkre valót, a merészebbek kipróbálhatják, hogy gyümölcsöket,  magvakat is szórnak a salátába.

A Zepter két edényt is ajánl a tökéletes grillezés élményéhez.

A Quadra Grillező edény a roston sült húsok, grillzöldségek kiváló eszköze. Elegáns formája és gyönyörű kivitele miatt jó ránézni és öröm használni.

A Masterpiece ovális grillező edény a töltött és rakott ételek, sültek, sült halak, egybensült húsok elkészítésének legalkalmasabb eszköze. A bordázott edényalj révén ugyanazt az ízhatást és megjelenést érhetjük el a sült húsoknál, mint a hagyományos roston sütés esetében.

Hogyan működnek?

A mintás edényaljak a formákba koncentrálják a hőt, így a grillezéshez hasonló ízhatás és megjelenés érhető el a sült húsoknál. Az edények akkutermikus alja gyorsan és egyenletesen adja át a hőt, és a fedővel lezárva olyan zárt főzőteret alkotnak, amelyben az ételek saját zsiradék és víztartalmuk révén sülnek illetve főnek meg. Az ideális főzési hőmérséklet a thermo kontrollnak köszönhetően könnyen elérhető és tartható, valamint a fedő felemelése nélkül is ellenőrizhető. Az edények fülei nem melegszenek fel.

Próbáld ki fantasztikus receptünket, a Hideg mediterrán ratatouille-t:

Kattints ide a részletekért >>> recept

A Zepter Masterpiece edényeket vagy más termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.