Konyha

Mézes-chilis garnélarák

A tengeri ételek közül nekünk a garnélarák az egyik fő kedvencünk. Sokoldalú, enyhén édeskés zamata van és egyszerű elkészíteni – csupán egy-két hozzávalóval kell kiegészíteni és máris isteni ételeket kreálhatunk belőle.

Ezt a receptet az édes és fűszeres ázsiai ízek inspirálták, így chilit és mézet használtunk a garnéla ízének kiemelésére. A recept elkésztéséhez Masterpiece Wok edényünket használtuk, amely lapos aljának köszönhetően kiválóan illeszkedik a modern tűzhelyekre is.

Az ázsiai ételek igen ízletesek, de egyes ételkészítési módszerek és alapanyagok miatt nem mindig egészségesek. A növényi olajok, az előre gyártott szószok, a rejtett cukrok és az olajban sütés miatt sok ázsiai étel tápanyag-tartalma alacsony, ugyanakkor a só- és zsírbevitelünket növelik.

A Masterpiece Wokban nincs szükség hozzáadott zsiradékokra, a felhasznált alapanyagokban természetesen megtalálható zsiradékok elegendők. Wok edényünkben tehát nem kell nagy mennyiségű hozzáadott olajban kisütnöd az ételeket. Minden hozzávalót saját levében főzünk meg, így természetes ízük, tápanyag-tartalmuk és állaguk megmarad. Minden edényünk csúcsminőségű 316-L nemesacélból készül, így főzés közben nem keletkeznek bennük mérgező vagy rákkeltő anyagok.

HOZZÁVALÓK (4 adag):

  • 1 kg garnélarák
  • 150 g narancs
  • 70 g grapefruit
  • 400 g paradicsom
  • Szárított chili paprika
  • Feketebors
  • Ázsiai fűszerkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • Pesztó
  • Lime héjreszelék

ELKÉSZÍTÉS:

  • Szeleteld fel a narancsot, a grapefruitot és a paradicsomot.
  • Őröld meg a szárított chili paprikát és a feketeborsot MixSy-vel.
  • Tedd a garnélarákot, a narancsot, a grapefruitot, a paradicsomot, az ázsiai fűszerkeveréket, a mézet, a chilit és a borsot egy hideg (nem előmelegített) Zepter Wok edénybe (Z-W2424-SC) olaj és víz nélkül.
  • Főzd alacsony hőfokon (90°C) 15 percig és fedd le.
  • Reszeld bele a lime héjat és ízesítsd pesztóval.
  • Alaposan keverd át és tálald Rio porcelánban.

A séf tippje: tálald rizstésztával, rizzsel vagy zöldségekkel!

Petra Geric séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.