Így főzz velünk!

Az egészséges, modern konyha titkai

Manapság rengeteg szó esik az egészséges táplálkozásról, de vajon a konyhánk fel van készülve az új életmódra? A régi módszerekkel nem lehet garantálni, hogy tényleg egészségesen készülnek el az ételek. Nemcsak a szokásainkon, hanem a konyhai eszközeinken is változtatni kell a siker érdekében.

Kezdjük a vízzel!

Igaz ugyan, hogy hazánkban a csapvíz kiemelkedően jó minőségű, de mégis érdemes a vezetékes vizet tisztítani. Egyrészt a vízzel érkező szennyező anyagok miatt, másrészt a vízvezetékekből bekerülő káros hordalékok miatt. Az élelmiszerek mosását is érdemes tisztított vízzel végezni, akár nyersen fogyasztjuk a mosás után, akár a főzés előkészítéseként mossuk meg az élelmiszert.

A Zepter megoldása: Edelwasser víztisztító

A Zepter 5 szűrővel ellátott, forradalmian új víztisztítója biztosítja az otthonodban az egészséges, tiszta vizet.

Folytassuk az edényekkel

Mindenki tudja, hogy a bő zsiradékban való sütés plusz kalóriával jár! A hosszú sütési, főzési idő közben pedig az értékes tápanyagok és a vitaminok vesznek el. Hozzáadott zsiradékra, vízre, sóra sokkal kevesebb szükségünk van, mint gondolnád. Például a húsfélék tartalmaznak annyi zsiradékot, amennyi a sütésükhöz kell, és a zöldségeket sem kell vízben párolni.

A Zepter megoldása: Masterpiece főzőrendszer

A Zepter edények használatával nem kell olajjal/zsírral, vízzel és túl sok sóval főznöd, ez pedig biztosítja, hogy egészséges étel kerüljön az asztalra.

Az elkészült ételek és az alapanyagok tartósságáról is gondoskodj

A vákuumcsomagolás a legegészségesebb ismert tartósító módszer, ezért fejlesztette ki a Zepter azt a rendszert, amivel a nyersanyagok és az elkészült ételek a lehető leghosszabb ideig megtartják minőségüket.

A Zepter megoldása: Vacsy

A szabadalmazott, innovatív vákuumfóliázó rendszer segítségével vákuumot hozhatunk létre tárolóedényekben és a különleges tekercsben forgalmazott fóliatasakokban. Az élelmiszer közvetlen környezetéből eltávolítjuk a levegőt, jelentősen lelassítva az oxidációs folyamatokat és a baktériumok és gombafélék elszaporodását. Így az ízek és az értékes tápanyagok hosszabb ideig megőrizhetők.

A gyümölcsökről se feledkezzünk meg

Fogyasszunk minél több gyümölcsöt! – hangzik a jó tanács a szakemberektől. És ha szeretnénk juice formájában fogyasztani? A hagyományos gyümölcscentrifugával készült ital nem lesz egységes, különválik a víz és a rost, a kidobott rostok juice-tartalma pedig magas, ezzel értékes levet veszítünk el. Sok hab képződik, gyorsan oxidálódik, elvész sok vitamin, és könnyen romlik az ily módon préselt lé. Ehelyett is van egészséges ajánlata a Zepternek!

A Zepter megoldása: More Juice Press

A lassú préselés eljáráson alapuló konyhagép több juice-t ad a poharunkba, mint a hagyományos gépek. A gyümölcslé egységes állagú, a víz nem válik külön, megtartja természetes ízét és színét. Egy Ázsiában végzett Food Test szerint a lassan préselt levekben 6-szor több C-vitamin és 4-szer több enzim található.

Válaszd te is a legegészségesebb megoldásokat, ha tényleg egészségesen szeretnél táplálkozni és egészségesen elkészült ételt szeretnél a családi asztalra tálalni!

A Zepter termékeit megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.