Egészség

Röviden a Bioptron színterápia jótékony hatásairól

A színes fényterápia története nem a 21. században kezdődött. Már az egyiptomiak is felfedezték a benne rejlő lehetőségeket, a kínaiak a színeket az istenekkel és a négy őselemmel kapcsolták össze, az ókori görögök pedig színes kenőcsöket használtak az orvostudományban. A rómaiak nem csak a gyógyításban, de a társadalmi rang meghatározására is használták a színeket, míg a reneszánszban már a színes üvegablakok szolgáltatták a hívek spirituális elmélyülését. Ahogy teltek az évek és az évszázadok, egyre szélesebb körben és szélesebb skálán kezdték tehát használni a színek és a fény gyógyító erejét, mely mára egy hosszabb és teljesebb élet elengedhetetlen hozzávalója lett.  Jótékony hatással vannak ugyanis az egészségünkre és általános közérzetünkre, fizikai, mentális és érzelmi síkon egyaránt. Ennek kiaknázásában és felfedezésében nyújt segítséget a Bioptron színes fényterápia.

8765411

De hogyan és miképp képes ez a terápia hozzájárulni életminőségünk növeléséhez?

A Bioptron fényterápia által alkalmazott innovatív orvostechnológia lehetővé teszi a sejtnövekedés serkentését, a szervezet természetes védekezőképességének javítását és segíti a gyógyulási folyamatokat. Mindennek alapja pedig a fény és a színek, melyek körülvesznek minket minden pillanatban és melyeket a bőrünkön, izmainkon és egész testünkön keresztül fogadunk be.  A színek harmonizálják az energiaháztartást, megelőzik az egészségi problémákat és olyan kémiai folyamatokat indíthatnak be, amelyek befolyásolják a különböző szervek és szervrendszerek működését. Feltölthetjük velük a szövetek és szervek energiatartalékait, így javítva immunrendszerünk működését.

A színterápia többek között arra alapul, hogy a különböző színek, melyek körülvesznek bennünket, más-más hatással vannak a szervezetünkre. A melegebb színek, mint a vörös, narancs és sárga bensőségességet és meleget adnak, serkentik az elme működését és érzelmileg aktívvá tesznek minket. A hidegebb és semleges színek, mint a zöld, kék, lila és indigókék pedig békés hangulatot teremtenek, a tágasság és nyitottság érzését keltik az emberben. A meleg színek közül a vörös energiát és akaraterőt ad, javítja a fizikai világgal való kapcsolatot. A narancssárga javítja az általános közérzetet és jókedvet kölcsönöz, míg a citromsárga a morálra van jótékony hatással és növeli az önbizalmat. A zöld egy semleges szín, bár hatása korántsem mondható annak, hiszen hatékony a stressz ellen, megkönnyebbülést hoz, vigasztal és elfogadást sugall. A hideg színek már teljesen más síkon hatnak, hiszen a kék például a meditáció és spirituális növekedés színe, nyugalmat, türelmet és egészséget kölcsönöz, növeli a biztonságérzetet, javítja a kommunikációs képességeket. Az indigókék javítja az intuíciót, a lila pedig segít megismerni önmagunkat és javítja a spirituális tudatosságot. Nem mindegy tehát, hogy milyen élethelyzetben mely színeket hívjuk segítségül, legyen szó bár elménk, vagy testünk pallérozásáról és megújításáról.

A Bioptron színes fényterápiának többféle készlete és alkalmazási módszere is van.  Fontos, hogy mindegyik biztonságos és non-invazív módszer, melyek bátran használhatók a hagyományos orvosi módszerek mellett, valamint prevencióként is. Egészségre gyakorolt jótékonysági hatásuk 4 szabadalmon alapul, melyek a Nobel-díjjal jutalmazott Dr Niels Ryberg Finsen (1903) kutatásai nyomán születtek.

4544747_orig

Létezik készlet a csakrastimulációra, egy másik pedig, ami emellett még bioinformációt is eljuttat az akupresszúrás pontokra

Az akupresszúrás pontokon lévő bioinformáció – mely magasan strukturált, gyógyító rezgést, rezonancia mintázatokat, biológiai jeleket vagy rezgés-lenyomatokat is jelent – segít megőrizni egészségünket és javítja általános közérzetünket. A bioinformációs termékeknek számos előnye van, segítenek erősíteni, harmonizálni és újrarendezni a test energiamezőit, kiegyensúlyozzák a testet és az elmét és vitalitást hoznak. Szabadalmazott technológia révén rezonanciamintázatokat helyeznek növényi esszenciákba illetve egyéb anyagokba, speciálisan kialakított biofizikai és elektronikus készülékek segítségével. A rezonancia mintázatokat a természetes környezetből veszik: növényekből, ásványi anyagokból, nyomelemekből, kőzetekből és gázokból. A program során alkalmazott bioinformációs kozmetikai termékek (fényfolyadék, kiegyenlítő gél és kristálykrém) minőségi, tiszta növényi alapanyagok, melyek szintetikus illatanyagokat nem tartalmaznak, kizárólag válogatott illó esszenciákat. Az üvegszűrők gyártása folyamán, a franciaországi verrerie de saint-just-i gyárban a bioinformáció bekerül az üvegszűrőkbe.  Saint-Juist üvegfúvói 800 éves hagyománnyal rendelkeznek. A Bioptron üvegszűrői Franciaország egyik élő örökségének minősített gyárában készülnek. 5 kezelési program van a gépen, melyek az ellenálló képesség növelésében, az energiatartalékok stimulálásában, a belső egyensúly kialakításában, az anyagcsere felpörgetésében és a bőr és teszt szövegetek megújításában játszanak szerepet.

A csakrastimulációhoz szükséges készlet elméleti alapja, hogy minden egyes csakrának megvan a maga aktiváló színe. A csakra a testünk egy adott pontja, ahol a testünkön keresztül áramló életenergia koncentrálódik. A csakra környékén levő szervek a csakra színére reagálnak és minden egyes szín más-más szercsoport működésére hat. Fontos, hogy csakráinkat feltöltsük, és megfelelő állapotban tartsuk, hiszen energikusabbak, kreatívabbak és empatikusabbak lehetünk általa.

A fényterápiát a professzionális szépségiparban is bátran lehet alkalmazni, hiszen a sárga fény a ráncok, a zöld a durva, pórusos bőr, a vörös az energiahiányos bőr, a narancssárga a cellulitisz, a sötétkék a sebhelyek és striák, a kék és lila színek pedig a bőrirritációk ellen nyújtanak hathatós segítséget. Mindegyik készlet használata egyszerű, hiszen miután bekapcsoltuk a készüléket, csupán rá kell irányítani a fényt a kezelni kívánt területre 90°-os szögben, 10 cm távolságból. A kezelés hossza az alkalmazni kívánt technológiától és a személyes állapotunktól függ.

A Bioptron színes fényterápia azonban nem csak az emberek, de a háziállatok számára is számos előnnyel bír. A színek energiájával növelhetjük kedvenceink energiszintjét, fenntarthatjuk az energiaközpontok egyensúlyát és segíthetjük gyógyulási folyamataikat.

1 hozzászólás

  1. Pingback: Így vigyél színt a szürkeségbe: a fényterápia ereje – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.