Egészség

Így vigyél színt a szürkeségbe: a fényterápia ereje

Biztosan Te is érzed, mennyire jólesik a napfény, főleg a téli, borongós napokon. Önkéntelenül a Nap felé fordulunk és becsukott szemmel napfürdőzünk. Az ösztöneinkben van ez a mozdulat, de szerencsére nem kell arra várni, hogy a Nap előbújjon a felhők mögül: a tudomány segítségével bármikor élvezhetjük a fényterápia áldásos hatását.

Hogyan gyógyít a fény?

A fényterápia nem új keletű módszer, ugyanis már az ókori egyiptomiak, görögök és rómaiak is alkalmazták, azonban a tökélyre fejlesztéshez szükség volt néhány magyar tudósra is, akik megteremtették a Bipotron fényterápia alapjait.

Mester Endre professzor használta először a fényterápiát sebgyógyításra a 70-es években, pár évvel később pedig egy magyar kutatócsoport kifejlesztett egy fényforrást, amely a látható fényt és az infravörös sugárzást kombinálta. Tulajdonképpen a Bioptron fényterápiás rendszer ennek a magyar csoportnak köszönheti létezését.

Miért jobb a Bioptron terápia a napfény terápiás jellegű használatánál?

A Nap a Földi élet két alapvető feltételét, a fényt és a megfelelő hőmérsékletet biztosítja, számos káros hatással együtt. A napsugárzás ugyanis az UV sugárzástól a napégésig számos olyan negatív hatással bír, amelyek nem csak a bőrt, hanem az egész szervezetet károsítják. A Bioptron fényterápia ettől teljességgel mentes!

Hol tart ma a fényterápia?

Manapság a fényterápia egészen sejt szintig ható eljárásként alkalmazható. A tudománynak köszönhetően napjainkban nem csupán a színeket, de a fény frekvenciáját (rezgésszámát) is az élő szervezet számára optimális szintre állíthatjuk be. A legújabb színterápiás készülékek ugyanis a sejtek rezgésszámával harmóniában lévő frekvenciával bocsátják ki magukból a fényt, így az egészséges szervezet energiaszintjére hozzák fel a nem tökéletesen működő sejteket is.

Mit takar a „színterápia” kifejezés?

Egyrészt a különböző színek különböző hatással vannak az emberi szervezetre (helyi sérülések, betegségek), másrészt színenként hatnak egyes csakrák helyes működésére, harmadrészt a megfelelő módon alkalmazva általános közérzetünkre, kedélyállapotunkra is jótékony hatással van. A fény- és színterápia alkalmazható a hagyományos orvoslás kiegészítéseként és prevenciós eljárásként is.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy 1138 Budapest, Váci út 191. szám alatti Bemutatótermünk 2020. augusztus 17-én hétfőn 15.30-ig tart nyitva, és 2020. augusztus 18-án kedden leltár miatt zárva tart.