Egészség

Mesterséges napsugarakkal az egészségért

A fényterápia nem modernkori tudomány, hiszen már az ókorban is előszeretettel gyógyítottak vele az egyiptomiak, a görögök és a rómaiak is, így egy valóban természetes, kipróbált és nagy hagyományokra visszatekintő gyógymódról van szó, melyet évszázadokon át sikerrel alkalmaztak. Ezt a fajta ókori tudományt Niels Ryberg Finsen dán orvos ültette át modern környezetbe és kezdte el alkalmazni páciensein egy évszázaddal ezelőtt. Fényterápiás kutatásaiért 1903-ban végül orvostudományi Nobel-díjat is kapott és ő volt az, aki elsőként fejlesztette ki azt a készüléket, mely „mesterséges napsugarakat” állít elő.

Magyar kutatócsoport dolgozta ki a Bioptron fényterápiás rendszer alapjait

A modern fényterápia azóta folyamatosan alakul és előremozdul, és több, mint egy évszázados fejlődéstörténetet tudhat magáénak. A modern fényterápia korai éveiben többnyire a fényspektrum infravörös és ultraibolya szegmenseit alkalmazták. A tudósok számos kutatást folytattak a természetes fénnyel kapcsolatban, így ma már a fényterápiát a napsugárzással járó kockázatok nélkül használhatjuk. Mester Endre professzor volt az, aki először használta sebgyógyításra a fényterápiát a 70-es években. 1981-ben pedig egy magyar kutatócsoport az alacsony energiájú lézerterápia alapjait felhasználva létrehozott egy fényforrást, amely a látható fény és az infravörös sugárzás kombinációjával működött, így a Bioptron fényterápiás rendszer ennek a magyar kutatócsoportnak az eredményei nyomán született. Sokévnyi tapasztalattal és klinikai kísérlettel a hátuk mögött a mai tudósok alaposabb képet kaptak arról, hogy a természetes fénynek mely komponensei hasznosak a gyógyításban, és ezt alkalmazza ma a Bioptron is.

A technika fejlődésével egyre több vásárló és egészségügyi szakember használja a fényterápiát a legkülönfélébb betegségek tüneteinek enyhítésére, illetve a bőrsérülések gyógyítására. A lézeres, infravörös és ultraibolya fénnyel végzett terápia napjainkban is használatos, ám a Bioptron fényterápia ezeknél jóval hatékonyabb módszernek bizonyult, mivel az infravörös és a látható fény azon tartományait alkalmazza, amelyek jótékonyan hatnak számos sérülésre és betegségre, emellett javítják általános közérzetünket. Fontos tulajdonsága, hogy minimális hőhatás mellett, a bőr károsítása nélkül hatol be a szövetekbe, nem tartalmaz káros ultraibolya sugarakat.

Gyorsítja a gyógyulást és erősíti az immunrendszert

A különféle hullámhosszok más-más típusú szövetekre és sejtekre hatnak, így a Bioptron fényterápia az orvostudomány számos területén bizonyult hatékony eszköznek, melyek közül talán a legfontosabb, hogy gyorsítja a szervezet regenerálódását és erősíti az öngyógyító folyamatokat: serkenti a sejtmembrán aktivitását, növeli a szövetek oxigénellátását, javítja a mikrokeringést, amely az általános jó közérzet és a bőr egészségének záloga, harmonizálja az anyagcsere-folyamatokat és erősíti az immunrendszert. Terápiás hatásai közül kiemelkedő, hogy a sebek, sérülések gyorsabban gyógyulnak, enyhíti vagy teljesen meg is szünteti a fájdalmat. A regeneratív és reparatív folyamatok nem csak a kezelt felületen, de az egész szervezetben felgyorsulnak, mivel a fény az alsóbb szövetrétegekbe is behatol, így jótékony hatása a véráram révén is továbbterjed. De segíthet a Bioptron még a bőr frissítésében, a koncentrációnk és kedélyállapotunk javításában, valamint a szervezet energiafeltöltésében is.

Olyan ez, mint egy komplex terápia, mely kívül-belül megújítja a szervezetet. Alkalmazzuk bátran kiegészítő terápiaként is!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.