Egészség

Milyen vizet igyunk az egészségünk érdekében?

Arról már mindenki hallott, hogy mennyire fontos a mindennapokban a vízfogyasztás, mind télen, mind nyáron. Ha nem fogyasztunk elég vizet, a szervezetünk rövid időn belül reagál és jelez, hogy itt az ideje a vízpótlásnak. Azonnal fáradtabbak, lassúbbak vagyunk, ha nem hidratálunk megfelelően.

Felmerül viszont a kérdés: mindegy, hogy milyen vizet fogyasztunk? Melyik a legjobb választás, mikor tesszük a legtöbbet az egészségünk érdekében?

Lássuk a lehetőségeket.

A legkézenfekvőbb a csapvíz. Bár Magyarország szerencsés helyzetben van vízügyi szempontból, de a minősége országon belül is rendkívül változó, ezért érdemes tájékozódni a lakóhelyünk vízminőségéről. Gyakran bukkan fel olyan hír, hogy gyárakból, üzemekből a vizekbe mossák a fertőző, szennyező, káros anyagokat, emiatt merül fel sokakban, hogy a csapvíz fogyasztása nem a legegészségesebb módszere a vízfogyasztásnak.

A vezetékes víz általában erősen klórozott, de ezen kívül is mutattak már ki „furcsaságokat” a vizsgálatok: metánszármazékok, baktériumok, vírusok, ólom, arzén, bór, nitritek, fluor, ammónia, azbeszt, nehézfémek, radioaktív szennyeződések, hormon és gyógyszermaradványok, ipari és mezőgazdasági szennyeződések is kerültek már ki a csapvíz mintákból.

Természetesen a vízműveket elhagyó víznek meg kell felelnie a magyarországi szabványoknak, amik biztosítják, hogy a különböző szennyezőanyagok a meghatározott határértékek alatt maradjanak. De mindannyian láttunk már kisebb-nagyobb csőtörést, és tapasztalhattuk, hogy a sokszor több tízéves vagy akár százéves vízcsövek belseje tele van az évek alatt lerakódott szennyeződésekkel, melyek képesek visszaoldódni a vízbe.

A csővezetékek okozta szennyeződést a vízművek nem tudják kiszűrni. Ezekre az egyetlen megoldás, ha az otthonunkban gondoskodunk a csapból folyó víz megszűrésén.

Az ásványvíz is egy megoldás lehet a vízfogyasztásra, ráadásul nem tartalmaz klórt és más szennyezőanyagokat. Ehelyett viszont a műanyag palackból oldódhat ki mérgező anyag a vízbe. Ez a kioldódás már 30-40 foknál megjelenik, és sajnos nem tudjuk nyomon követni, hogy az ásványvizes palackokat hol, milyen körülmények között tárolták, amíg az üzletek polcaira kerül.

Hihetetlen problémát okoz az üres palackok kezelése is, így a környezettudatos fogyasztó nem is szívesen nyúl az ásványvizes palackok felé.

Láthatjuk, hogy mind a csapvíz, mind az ásványvíz tartalmazhat káros anyagokat. Akkor mit tehetünk? Az otthoni víztisztításnál, vízszűrésnél még nem találtak ki jobbat!

Ezen belül is a fordított ozmózison alapuló víztisztító technológia a leghatékonyabb és legmodernebb víztisztítási eljárás. Azoknak ajánlott, akik maximális védelmet szeretnének biztosítani a családjuknak, és a legtisztább vizet szeretnék fogyasztani. Persze nem szabad megelégedni a tucattermékkel, ugyanis egy rendes, megbízható víztisztító készülék lelke a minőségi szűrő.

Így készül a tiszta, friss víz 5 lépésben

EdelWasser: 5 SZINTŰ SZŰRŐRENDSZER – A MINŐSÉG GARANCIÁJA

 

  • 1-2. lépés: NEO-SENSE ELŐSZŰRŐ

Csökkenti a vízben oldott klór, valamint az illékony szerves vegyületek mennyiségét, kiszűri a szagokat

  • 3. lépés: FORDÍTOTT OZMÓZIS MEMBRÁN SZŰRŐ

A fordított ozmózis során speciális szűrőmembrán tisztítja a készüléken áthaladó csapvizet. A nyomás átpréseli a vizet membrán pórusain, miközben a vízben oldott szennyező anyagok a membránban megakadnak. Számos szennyezőanyag mennyiségét csökkenti. Ilyenek pl. az öt vegyértékű arzén, a bárium, a kadmium, a szelén, a rádium, a három ill. hat vegyértékű króm, az ólom, a nitrát és a nitrit.

  • 4. lépés: INNO-SENSE SZŰRŐ

Tovább csökkenti a vízben oldott klór és az illékony szerves vegyületek mennyiségét, és biztosítja, hogy a szűrőn áthaladó víz íze kellemesebb legyen.

  • 5. lépés: ANTIBAKTERIÁLIS SZŰRŐ

Megakadályozza a mikroorganizmusok elszaporodását, és meghosszabbítja a szűrő élettartamát.

Biztosítsd Te is otthon a lehető legtisztább, egészséges vizet a szeretteidnek! Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.