Konyha

Egy okos praktikával ötször hosszabb ideig marad friss az étel

Ha Te is híve vagy a nagybevásárlásoknak, egy-egy ebéd után marad maradék étel, amit sajnálnál kidobni, vagy úgy érzed, rengeteg étel megy kárba, ezt az okos praktikát Neked is meg kell ismerned!

Az élelmiszerek, alapanyagok, elkészült ételek minőségének megőrzéséhez a legjobb módszer a vákuumcsomagolás. Ez a jelenleg ismert egyik legbiztonságosabb és leghatásosabb csomagolási mód, amivel az ételek minőségét hosszabb ideig megőrizhetjük.  Ez a természetes tartósító módszer azon az elven alapul, hogy az élelmiszer közvetlen környezetéből eltávolítjuk a levegőt, így lelassulnak az oxidációs folyamatok, és nem indul be azonnal a baktériumok és gombafélék elszaporodása. Vagyis az ízek és az értékes tápanyagok hosszabb ideig megőrződnek, nem kell kidobni a kárba ment ételt.

A Zepter egy teljes rendszert fejlesztett ki, amelyben mindent megtalálsz ahhoz, hogy az ételek a lehető leghosszabban frissek és táplálók maradjanak.

A VacSy® vákuumfóliázó rendszer segít hosszabb ideig fenntartani az élelmiszerek frissességét. Nézzünk pár példát! Normál feltételek között a főtt hús 2 napig áll el a hűtőszekrényben, VacSy® tasakokban ez az időtartam akár 10 napra is növelhető, vagyis akár ötször hosszabb ideig tárolható. Magas zsírtartalmú alapanyagok, élelmiszerek tárolási ideje is meghosszabbodik: például az olajos magvak, kókuszreszelék, gabonafélék tovább eltarthatók így. Zöldségek és gyümölcsök esetén nem hosszabbodik meg a tárolási idő, kivéve, ha meghámozva tesszük el őket, úgy viszont akár 21 napig eltarthatjuk ezeket, tehát négyszer hosszabb ideig, mint hagyományos módszerrel.

Az étel típusának megfelelően kétfajta tárolóedény közül választhatunk:

  • Polikarbonát edények: száraz ételek tárolására; a tárolóedény élelmiszerbiztonsági szempontból kiváló alapanyagból készül.
  • Edzett üvegedények: 90°C-ig hősokk-álló, ideális magas víztartalmú ételek tárolására.

A rendszer részeként megvásárolható egy fóliázó egység, amely révén a fóliatasakokban történő vákuumos tárolás is lehetővé válik.

Hogyan használjuk? Kattints ide a részletekért  >>>

A termékcsalád darabjainak használatával biztosan nem ér kellemetlen meglepetés az ételtárolás területén, és a megvásárolt ételek maximális szavatossági idejét így tudod a legegyszerűbben és legtermészetesebben garantálni.

De a VacSy® nemcsak az egészséged megőrzéséhez járulhat így hozzá: a hosszabb tárolás révén csökkentheted az élelmiszerhulladék mennyiségét, időt és pénzt spórolhatsz meg, ráadásul a környezetet is véded.

A VacSy® rendszer elemeit vagy más termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.