Így főzz velünk!

Tartósítsunk vákuumcsomagolással!

Egy-két nap. Négy-öt nap. Nyolc-tíz nap. Ki tudja mindig fejben tartani, hogy melyik élelmiszer mennyi ideig jó vajon? Praktikus okokból sokan hívei a nagybevásárlásoknak, s ilyenkor bizony egyszerre nem kevés élelmiszer kerül haza a háztartásba. Egy-egy nagyobb ebéd után pedig bizonyára marad maradék étel, amit kár lenne kidobni. Hogy mindez friss maradjon, érdemes bevetni egy fontos praktikát!

Vákuumcsomagolással tartósíthatjuk élelmiszereinket

A legjobb módja az élelmiszerek, alapanyagok minőségének megőrzéséhez a vákuumcsomagolás. A VacSy® a „frissebb, egészségesebb” elvet szem előtt tartva egy nagyszerű, a háztartásokban eddig még nem használatos módszerrel teszi lehetővé a hatékony élelmiszertárolást.

Ez a jelenleg ismert egyik legbiztonságosabb és leghatásosabb csomagolási mód, amivel az étel minőségét hosszabb ideig megőrizhetjük, és jobban odafigyelhetünk az egészségesebb táplálkozásra.  Ez a természetes tartósító módszer azon az elven alapul, hogy az élelmiszer közvetlen környezetéből eltávolítjuk a levegőt, jelentősen lelassítva az oxidációs folyamatokat és a baktériumok és gombafélék elszaporodását. Így az ízek és az értékes tápanyagok hosszabb ideig megőrizhetők.

A Zepter VacSy® egy szabadalmazott, innovatív vákuumfóliázó rendszer, amelynek segítségével vákuumot hozhatunk létre tárolóedényekben és a különleges tekercsben forgalmazott fóliatasakokban. A rendszer emellett számos különböző formájú és funkciójú vákuumozható tárolóedényt kínál, amelyek rendkívül ellenálló lexánból készültek. A rendszer részeként megvásárolható egy fóliázó egység, amely révén a fóliatasakokban történő vákuumos tárolás is lehetővé válik.

Hogyan használjuk?

  1. Fontos viszont, hogy minden előkészületet a lehető legnagyobb gondossággal tegyünk meg, és ügyeljünk a higiéniai előírásokra. Első és legfontosabb, alaposan mossunk kezet a folyamat megkezdése előtt. Mossunk meg alaposan minden eszközt és felületet, amely érintkezésbe kerül az élelmiszerrel, a feldolgozáshoz pedig lehetőség szerint használjunk kesztyűt.
  2. Gyakran vásárolunk eleve előrecsomagolt élelmiszereket, ezeket is újra tudjuk vákuumozni, de figyeljünk rá, hogy ezeket viszont az eredeti szavatossági idő lejárta előtt el kell fogyasztanunk. Az étel ugyan tovább marad friss, megőrzi illatát, ízét, zamatát.
  3. A becsomagolt ételeket azonnal tegyük hűtőszekrénybe, vagy mélyhűtőbe.
  4. Kiolvadt, felengedett ételeket viszont már sohase vákuumozzunk újra!
  5. Ugyancsak fontos, hogy a vákuum fóliazacskókat sose használjuk fel ismét. Fontos, hogy mindig tüntessük fel a csomagolás dátumát és a zacskók tartalmát is, és ezt lehetőleg kövessük is figyelemmel.
  6. Ha olyan élelmiszert vákuumcsomagolnánk, amely hegyes végével esetleg kiszúrhatja a zacskót, tekerjük papírszalvétába, mielőtt vákuumoznánk, ugyancsak ez segíthet akkor, ha por alakú vagy szemcsés alapanyagot szeretnénk frissentartani.
  7. A puhább és kényesebb termékekkel (erdei gyümölcsök, halak stb.) úgy járjunk el, hogy előbb fagyasszuk őket elő és utána vákuumozzunk csak. Ezután mehetnek újra a fagyasztóba.
  8. Bizonyos zöldségeket pedig blansírozva, azaz rövid időre forró vízbe helyezve tudunk felkészíteni a vákuumozásra. Ilyen a brokkoli, karfiol, kelbimbó is például.

Az egyes élelmiszerek tárolási időtartama vákuumcsomagolásban ily módon két-háromszorosára, bizonyos esetekben, kevésbé kényes élelmiszereknél akár négy-ötszörösére is nőhetnek.  Magas zsírtartalmú alapanyagok, élelmiszerek tárolási ideje meghosszabbodik: például olajos magvak, kókuszreszelék, gabonafélék tovább eltarthatóak így. Zöldségek és gyümölcsök esetén nem hosszabbodik meg a tárolási idő, kivéve, ha meghámozva tesszük el őket, alma, burgonya, banán ilyen például.

A megfelelő ételtárolás révén egészségünk és a kiegyensúlyozott életmód fenntartásához is hozzájárulhatunk. Az étel természetes állagának megőrzése az egészséges étkezés alapfeltétele.

A VacSy® vákuumfóliázó rendszer révén hosszabb ideig fenntartható az élelmiszerek frissessége. A VacSy® nemcsak a legnagyobb érték, az egészség megőrzéséhez járulhat hozzá, hanem a hosszabb tárolás révén csökkentheti az élelmiszer hulladék mennyiségét, ezáltal időt és pénzt spórolhat meg, miközben védi környezetét.

ÉLJ EGÉSZSÉGESEN, ÉLJ HOSSZAN!

ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!

KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKEK VALAMELYIKÉRE!

Akit érdekel, hogy a Zepter élelmiszertartósító rendszere, itt még talál bővebb információt.

Bemutatjuk a VacSy® rendszert, ide kattintson!

Ha bármelyik termékünkkel kapcsolatban tájékoztatást kér, ide kattintson!

 

1 hozzászólás

  1. Pingback: Gasztronómia gyorsan, egyszerűen a felgyorsult világban – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.