Konyha

Quinoa fasírt

Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan használd fel a gazpacho elkészítésekor megmaradt zöldségrostokat ízletes és egészséges quinoa fasírtokhoz. A quinoát nyugodtan helyettesítheted kölessel is. Ha nem áll rendelkezésedre lédúsabb rost, akkor használj helyette dinsztelt répát lereszelve és felaprított póréhagymát.

HOZZÁVALÓK:

  • 250 g quinoa
  • 600 ml Aqueena víztisztítóval megtisztított víz
  • 1 bögre zöldségrost (amely a gazpacho készítéséből megmaradt)
  • 3-4 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • Himalája só
  • Olívaolaj

A szószhoz:

  • 400 g görög joghurt
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • Himalája só
  • Friss kakukkfű
  • Olívaolaj

A díszítéshez:

  • Friss piros kaliforniai paprika
  • Brokkoli rózsa
  • Koktélparadicsom

ELKÉSZÍTÉS:

  • Finoman, alacsony hőfokon pirítsd 10 percig (vagy amíg a benne lévő fölösleges víz el nem párolog) a gazpacho készítésekor megmaradt zöldségrostokat, majd hagyd lehűlni
  • A rostok pirítása közben főzd meg a quinoát is
  • Töltsd a rostokat és a quinoát egy keverőtálba, majd add hozzá a Himalája sót, a tönkölybúza lisztet, a kakukkfüvet és a darált (nyomott) fokhagymát. Keverd össze a fentieket a tálban, majd hagyd állni kb. 30 percig.
  • Formázz fasírtokat a masszából és némi olívaolajon süsd meg őket alacsony hőfokon (90°C)

  • A szósz elkészítéséhez egy tálban keverj össze görög joghurtot, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a kakukkfüvet, némi Himalája sót és egy kis olívaolajat
  • Tálaláskor a fasírtok mellé tegyél egy kanálnyi szószt és díszítsd az ételt párolt brokkoli rózsákkal, kaliforniai paprikával és koktélparadicsommal.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.