Konyha

Házi burger

A hamburger azok közé az ételek közé tartozik, amelyekkel nem lehet mellé lőni. Számtalan összeállításban és fűszerezéssel készíthető el, így lényegében soha nem lehet megunni! Mai receptünkben a klasszikus marhaburgerről lesz szó, illetve bemutatunk egy currys csirkeburgert is azok számára, akik valami izgalmas újdonságra vágynak.

A burgert különleges ízvilággal ruházhatjuk fel, ha a zsemlét megkenjük házi készítésű guacamoléval, mangó chutneyval vagy házi majonézzel. Ha szeretnénk valami ropogósat is a burgerünkbe, akkor érdemes friss zöldségeket beletenni. A tökéletes burgerhez már csak egy kis krémes, testes ízű camembert sajt hiányzik!

A Zepter Masterpiece edényekkel alacsony hőmérsékleten, hozzáadott olaj vagy zsiradék nélkül készíthetjük el a húspogácsákat, így megmarad a felhasznált hús jellegzetes zamata és a térfogata sem csökken jelentősen.

A legtöbb esetben azért csökken a húsok mérete sütéskor, mert magas hőmérsékleten és olajban vagy zsírban készítjük el őket, valamint sok sót használunk. Ez a megszokott elkészítési mód akár 30%-os térfogatcsökkenéshez is vezethet! A Zepter innovatív háromrétegű akkutermikus edényalja tárolja a felgyülemlett hőt, így jelentősen alacsonyabb hőmérsékleten főzhet és nem csökken a hús fehérjéinek mérete. Ezzel a módszerrel a marhahús zsírtartalma akár 67%-kal, a csirkehús zsírtartalma akár 51%-kal csökkenthető.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g darált marhahús
  • 500 g darált csirkehús
  • 100 g pácolt marhahús
  • Bors
  • Chili (ízlés szerint)
  • 1 tk. curry por
  • 1 ek. friss zöldfűszeres pesztó
  • Mangó chutney
  • Majonéz
  • Guacamole
  • Camembert sajt
  • Friss zöldségek ízlés szerint
  • Burger zsemlék

ELKÉSZÍTÉS:

  • Keverd össze a darált marhahúst, a pácolt marhahúst, a borsot és a chilit egy keverőtálban, a darált csirkehúst, a curryt, a pesztót és a borsot pedig egy másik keverőtálban.
  • Formázz húspogácsákat a masszákból.
  • Tedd a húspogácsákat egy hideg (nem előmelegített) Zepter Z-V3025Z grilledénybe hozzáadott víz és olaj nélkül.
  • Süsd a húsok mindkét oldalát 10-10 percig alacsony hőfokon (90°C).
  • Kend be a zsemlék egyik felét mangó chutneyval, majonézzel vagy guacamoléval, majd tedd a húspogácsákat, a camembert sajtot és a választott zöldségeket a zsömlékbe.
  • Tálald Felix Zepter vágódeszkán.

Jó étvágyat!
Petra Geric séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.