Egészség

5 tavaszi tipp a megújulás idejére

A tavasz eljövetelét hasonló várakozással fogadjuk, mint a karácsony estét a gyerekek. Főleg egy hosszú és hideg tél után érezzük úgy, hogy szervezetünk nem bírja tovább, szükség van az éltető, meleget adó Nap fényére.

Persze hamar hozzászokunk a jó időhöz, Te is biztosan könnyedebb, vidámabb vagy, leszámítva egy kis náthát, egy kis tavaszi fáradtságot, esetleg néhány egészségügyi problémát, amit még a télnek tudhatsz be.

De mi lenne, ha elkerülnéd ezeket, és csak a tavaszra koncentrálnál?

Fogadd meg 5 egyszerű tippünket és tartsd a lépést az ébredő természettel – virulj ki bátran, élvezd a napsütést, a melegedő időt, a tavaszi illatokat:

1. Igyál minden reggel és este fél-fél liter tiszta vizet. Ez legyen a napi első és utolsó dolog, amit elfogyasztasz. Ügyelj, hogy a víz ne legyen hideg, inkább langyos vagy meleg.

ZEPTER TIPP: Használd az Edelwasser víztisztító készüléket minden nap, ami biztosítja, hogy igazán tiszta vizet fogyassz.

2. Fogyassz el minden délelőtt fél kg gyümölcsöt. Fontos, hogy tiszta forrásból származzon, lehetőleg biokertészetből.

ZEPTER TIPP: Olvasd el és tartsd be a gyümölcsfogyasztás 3 legfontosabb szabályát.

3. Takarítsd ki alaposan az otthonod! Dobj ki mindent, amire már nincs szükséged, törölj le minden port, tisztíts ki minden sarkot. Egy nagytakarítás a környezetednek is jót tesz, nem beszélve az allergénekről. Tisztítsd folyamatosan a környezeted levegőjét is!

ZEPTER TIPP: A Zepter háztartási gépei megkönnyítik a takarítás nyűgét. A TuttoSteamy Gold gőztisztító például a gőz természetes erejét használja (148 °C-on) a takarításhoz és a vasaláshoz. Kétfunkciós készülékünkkel egészségesebbé teheted az otthonod: fertőtlenít, mélyen tisztít, szagtalanít, továbbá vasalásra is használható.

4. Keress a közeledben elérhető wellness szolgáltatásokat: szauna, masszázs, infraszauna, nyirokmasszázs. A test, a szervezet megtisztulása, újjászületése is fontos. Járj egy hónapig hetente ezekre a kezelésekre és meglásd, újjászületsz!

ZEPTER TIPP: A Bioptron fényterápiát tavasszal se hanyagold el. Ide kattintva olvashatsz további részleteket a fényterápia jótékony hatásairól.

5. Mozogj! Ha eddig teremben sportoltál, menj ki a szabadba; ha nem sportoltál, akkor itt az ideje elkezdeni. Nem kell egyből lefutni a maratont, de egy kis kocogás, gyaloglás jót tesz. Ha nem vagy híve a futásnak, akkor jógázz. Ezt is lehet a természetben végezni, és jót tesz az izomzatnak és a nyirokrendszernek egyaránt.

ZEPTER TIPP: Ha mégis otthon sportolnál, biztosítsd hozzá a friss levegőt a Therapy Air iOn légtisztító készülékkel! Így olyan lesz, mintha kristálytiszta hegyi levegőt belélegezve jógáznál, tornáznál.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.