Konyha

Zöldséges lasagna másképp

Könnyen lehet, hogy a lasagnáról leginkább Garfield, a kövér, lusta, és mogorva macska jut eszébe.  Mi is nagyon kedveljük őt. A frissen, tepsiben sült lasagnának senki sem tud ellenállni, mi azonban most nem a megszokott módon fogjuk elkészíteni ezt a népszerű ételt. Szeretnénk bemutatni Önnek egy újszerű, izgalmas, és mennyei lasagna receptet.

Ezt a lasagnát Zepter sütőtálban is elkészítheti olaj, zsír, vagy víz hozzáadása nélkül. Gyakran túlfőzzük a zöldségeket és magas hőmérsékleten, túlhevített zsiradékokban sütjük meg az ételeket, amelyekben így akár veszélyes anyagok is keletkezhetnek. A túlfőzött, túlsütött ételek tápanyag-tartalma alacsony, tehát ezekből az ételekből többet fogyasztunk a kelleténél. Ezen felül a túlhevített zsiradékokban akrolein is keletkezik, amely egy erőteljesen rákkeltő anyag. Jelenléte az ételeinkben akár súlyos egészségi problémákhoz is vezethet.

Próbálja ki ezt a receptet, az elkészült ételhez pedig jó étvágyat kívánunk!

 

ÖSSZETEVŐK:

  • 3 db kaliforniai paprika (piros, sárga, zöld)
  • 1 db zöld cukkini
  • 5 db paradicsom
  • Zellerszár
  • 500 g friss lasagna tésztalap
  • Egy marék friss petrezselyem és metélőhagyma
  • 200 g ricotta
  • Őrölt bors
  • Olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS:

  • Elkészítheti saját lasagna tésztalapjait vagy megveheti őket készen is. Vágja a tésztalapokat kisebb (kb. 5×5 cm-es) darabokra.
  • Aprítsa fel a zöldségeket és tegye őket egy hideg (nem előmelegített) edénybe. (EDÉNY: Z-2440)
  • Tegye a lasagna tésztát a zöldségekre.
  • Fedje le az edényt és főzze közepes hőfokon (160°C az indukciós főzőlapon) 2 percig, majd csökkentse a hőmérsékletet és főzze további 16 percig 90°C-on.
  • Amíg a lasagna párolódik, a MixSy segítségével készítsen pesztót a ricottából, a friss zöldfűszerekből, és az olívaolajból.
  • Vegye le a fedőt, öntse a pesztó szószt az étel tetejére és szórja meg aprított friss zöldfűszerekkel.
  • Finoman keverje össze és tálalja.

A SÉF TIPPJE: Ha szeretné még pikánsabbá tenni ezt a fogást, adjon hozzá némi aprított diót is!

                                                                                                                                                             Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.