Konyha

Mustáros csirke

Hozzávalók:

OVÁLIS GRILLEDÉNY (Z – V3025)

  • 1 kg csirkemell
  • Ázsiai fűszerkeverék
  • Friss zöldfűszerek – snidling, koriander
  • 100 g paradicsom felkockázva
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • Fahéjrúd
  • 2 evőkanál bio méz és friss chili ízlés szerint

A csirkemell filét tegyük egy hideg ovális grillezőedénybe (Z-V 3025) zsiradék nélkül, majd adjuk hozzá az ázsiai fűszerkeveréket, a friss rozmaringot, a paradicsomot, a mustárt, a narancslevet, és a fahéj rudat. Végül fedjük le az edényt.

Helyezzük rá az indukciós főzőlapra és pároljuk 160 °C-on 5 percig, majd 20 percig 90 °C-on.

Vegye le a fedőt és adja hozzá a mézet, a chilit, és a friss zöldfűszereket, majd keverje meg és távolítsa el az edényt a hőforrásról. Én ebben az arányban szeretem a koriandert és a snidlinget.

A csirke mellé egy jó kuszkusz salátát javasolnék szezonális zöldségekkel vagy zöld salátával (vízitorma, rukkola, stb.)

A csúcsminőségű 316L nemesacélból készülő Zepter Masterpiece főzőrendszer korszerű technológiájával és innovatív formatervével lehetővé teszi a hozzáadott víz- és zsiradék nélküli főzést vagy sütést, így az ételek egészségesebbek, de mégis finomabbak lesznek és megőrzik természetes aromáikat, ízüket, tápértéküket, valamint a bennük található természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, továbbá mikro- és makró nyomelemeket, mindezt alacsonyabb kalóriatartalom mellett és veszélyes anyagok nélkül.  Az emeletes főzést lehetővé tevő Masterpiece főzőrendszerrel energiát, időt és pénzt takaríthat meg, de ami a legfontosabb, védheti az egészségét!

 

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.