Konyha

Sügér zöldségekkel

A sügér jelentős mennyiségű Omega-3 zsírsavat tartalmaz, így fogyasztása nagyon egészséges. Hetente kétszer ajánlott halat enni. Meggyőződésünk, hogy imádni fogja az alábbi egyszerűen elkészíthető receptünket!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • Sügér filé, 4 x 200 g
  • Spenót, 100 g
  • Brokkoli, 300 g
  • Karfiol, 300 g
  • Paradicsom, 2 db
  • Pirospaprika
  • Friss fűszernövények ízlés szerint
  • Olívaolaj, 0,5 dl
  • Gránátalma, 1 evőkanál

ELKÉSZÍTÉS:

  • A pesztó elkészítéséhez aprítsa össze a paprikát, a zöldfűszereket és az olívaolajat a MixSy segítségével.
  • Tegye a sügér filéket a Felix vágódeszkára, szórja meg paprikával, tegye rá a spenótot, majd tekerje fel a halat.
  • Tegye a paradicsomot, a brokkolit, a karfiolt és a sügért egy hideg (nem előmelegített) ovális grilledénybe (Z-V3025Z) olaj és víz hozzáadása nélkül. Fedje le és párolja közepes hőfokon (160°C-on) 3 percig, majd alacsony hőmérsékleten (90°C) további 10 percig.
  • Öntse rá a pesztót az elkészült ételre, tálalja Rio Black porcelánban, majd öntsön rá olajat és tegyen rá némi gránátalmát

             Jó étvágyat!

                                                                                                               Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.