Egészség

Vajon mennyire egészséges az otthonod?

Belegondoltál már abba, hogy életünk nagy százalékát az otthonunk falai között töltjük, és hogy vajon a biztonságosnak hitt lakásunk tényleg egészséges-e? Világszerte sokan szenvednek a rossz levegő által okozott allergiás tünetektől és légúti problémákkal. Talán első hallásra hihetetlen, de kutatások kimutatták, hogy az egészségi problémák fő okozói otthonunkban keresendők.

Az olcsó építőanyagok, a légszennyezés, a penész és a poratkák jelenléte otthonainkban allergiás és légúti megbetegedések kialakulását eredményezheti. Szakértők azt tapasztalják, hogy az utóbbi évtizedben világszerte drámai módon növekedett az allergiás és más légúti megbetegedések száma.

Szennyeződések a háztartásban

Nemzetközi kutatások igazolták, hogy a beltéri levegő azért lehet szennyezettebb a kültérinél, mert a padlót, a bútorokat, matracokat, takarókat apró por- és szennyeződés részecskék borítják: mikroszkopikus kórokozók, korom és poratkák.

Egyetlen gramm por akár 19 000 poratkát is tartalmazhat. A baktériumoknak, poratkáknak otthonunk számos esetben ideális életkörülményeket biztosít (ha a nedvességtartalom kb. 50-80%, és a hőmérséklet kb. 25°C).
A poratkák nagy számban fordulnak elő ilyen körülmények mellett a kárpitozott bútorokban és az ágymatracokban.

A házi portól és az atkáktól nehéz megszabadulni. Számos hagyományos porszívó a port egy részét visszafújja a légtérbe. A hagyományos papír porzsákok sem képesek magukban tartani minden apró szennyeződésrészecskét. Ezek akár fejfájást, különféle betegségeket, légzési problémákat, allergiás reakciókat és szédülést válthatnak ki.

A TUTTOSTEAMY GOLD egy olyan forradalmian új gőztisztító rendszer, amely a gőz természetes erejét használja (148 °C-on) a takarításhoz és a vasaláshoz. Kétfunkciós készülékünkkel egészségesebbé teheted az otthonod: fertőtlenít, mélyen tisztít, szagtalanít, továbbá vasalásra is használható. Az egyszerűen kezelhető készülék segítségével a vegytisztítókhoz hasonló eredményt érhetsz el káros vagy mérgező vegyi anyagok használata nélkül.

Légúti problémák

Egyre több vegyszert használunk a takarításhoz. Használatukkal azonban óvatosnak kell lennünk, mert a vegyszerek károsak lehetnek környezetünkre és egészségünkre. Néhány közülük csak akkor használható, ha védőkesztyűt viselünk használat közben. A vegyszerek párája azonban így is bekerülhet a levegőbe. Hogyan tisztíthatjuk meg otthonunkat a szennyeződésektől vegyszerek nélkül?

A Zepter megoldása erre a problémára a Therapy Air légterápiás készülék, amely egészséges megoldást nyújt a légszennyezettség ellen és segítségével tiszta levegőt lélegezhet be a család minden tagja. A modern megjelenésű készülék lecsökkenti a légfrissítőkből, rovarölőkből, tűzhelyekből, kandallókból származó szennyezőanyagok, a dohányfüst, pollen, por, növényspóra, állati eredetű hulladék, penészgomba mennyiségét.

Ha elmondhatod az otthonodról, hogy a felszínek igazán pormentesek és a levegő tényleg tiszta az otthonodban, akkor biztosan kijelentheted, hogy egészséges otthonban élsz.

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.