Egészség

Top 5 vitamin őszre: ezeket pótold, hogy elkerüld a betegségeket

Itt az ideje, hogy feltöltsük a vitaminkészletünket a hidegebb időkre. Ha most nem figyelünk, szervezetünk kevesebb vitaminhoz jut, anyagcserénk is lassul, a nedves időben a vírusok és baktériumok gyorsan terjednek.

Turbózd fel magad ezekkel a vitaminokkal, hogy ne foghasson ki rajtad a hideg időjárás és a járványok. A cikk végén pedig még egy extra tippet is elárulunk!

A legkönnyebben úgy tudod megjegyezni a kulcsfontosságú vitaminokat, hogy az ABC első öt betűjét kell pótolnod. Mutatjuk is:

A-vitamin

Az A-vitamin a szemek védelmezője. A korai sötétedés megviseli a szemet, ezért fontos, hogy gondoskodj az A-vitamin pótlásáról. További jó hír, hogy az A-vitamin a bőrödre is jó hatással lesz.

B1-vitaminnal az őszi depresszió ellen

A napfény hiánya miatt gyakrabban érezzük magunkat fáradtnak, levertnek. A B1-vitamin energiával tölt fel, pozitív hatással van az idegrendszerre és a hűvös idővel érkező rosszkedvre.

C-vitamin, egészségünk őrzője

A legismertebb és legelterjedtebb a vitaminok közül, áldásos hatásai közé tartozik az immunrendszer erősítése, amire a hűvös évszakokban kifejezetten fontos odafigyelnünk.

D-vitamin

Ez egy olyan vitamin és hormon, amihez a napfényen keresztül juthatsz hozzá, tehát télen ezt is pótolni kell. Kétféle formája van: a D2-vitamint a növényekből nyerik, amelyek UV-fényben nevelkedtek, a D3-vitamin a D-vitamin olyan formája, amit a napfény segítségével juttathatsz a szervezetedbe. Ezért érdemes arra figyelni, hogy a táplálék-kiegészítődben D3 vitamin is legyen, ne csak D2!

E-vitamin

Hatásos antioxidáns, és segíti az immunrendszer működését, amely a fertőzésektől védi a szervezetünket.

És a jolly joker: Maca Neo, az energiaforrás!

Ez az étrend-kiegészítő kedvező hatást gyakorolhat a teljesítményedre, segíthet az energiád megőrzésében. A benne található macskakarom elősegítheti az immunrendszer megfelelő működését, a maca pedig természetes energiaforrásként járul hozzá a fizikai és szellemi teljesítmény fenntartásához. Ide kattintva megtalálod a további részleteket!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.