Egészség

Tisztább levegő = hosszabb élet

Hihetetlen, de igaz: a szennyezett levegő annyi halálesetért felelős, mint amennyit a dohányzás okoz. A levegőszennyezettség a világon minden 10 halálozásból egyben közrejátszott 2017-ben, ezzel több halálesetet idézett elő, mint a malária és a közúti balesetek.

Sajnos hazánkban sem jobb a helyzet: a 4. legrosszabb levegőjű EU-országként szereplünk az uniós rangsorban; még Kínában és Indiában is jobb a levegő, mint Magyarországon – az Európai Számvevőszék (ECA) jelentése szerint.

Az évente 400 000, a légszennyezettséggel összefüggő korai haláleset fő okozója a kisméretű szálló por (PM), a nitrogén-dioxid, a kén-dioxid és a talajközeli ózon (nyári szmog) – fő kibocsátóik a közlekedés és télen a helytelen fűtés.

A légszennyezés nehezen észrevehető, miközben súlyos egészségügyi károkat okoz

A kisgyermekek különös veszélynek vannak kitéve a levegőszennyezettség miatt, hiszen a szennyezett levegő belélegzése károsan hathat a tüdejük fejlődésére, és ez egész életükben elkísérheti őket. De sajnos a felnőttek számára is komoly kockázatot jelent a rossz levegő.

A légszennyezés többek között agyvérzést, légúti fertőzéseket, asztmát, tüdőrákot, szív-, érrendszeri és májbetegségeket okozhat. Egy nemzetközi kutatás eredményeként kiderült, hogy a nano méretű koromszemcsék közvetlenül a véráramba kerülnek, az érelmeszesedéseken rakódnak le, kiváltva az erek elzáródását, szívinfarktust és agyi katasztrófát okozva.

A légszennyezettség jelenleg a legnagyobb környezeti kockázat az egészségre nézve az Európai Unióban. Tisztább levegő esetén tovább élhetnénk.

Mitől olyan rossz a magyar levegő minősége?

A szelek gyorsabban megtisztítják a levegőt a szennyezésektől, de ez a Kárpát-medencében sokszor napokig nem következik be.

Az ultrafinom részecskék elsősorban a fűtésből, égetésből (különösen a szén, fa és egyéb szilárd anyagok eltüzeléséből), valamint a közlekedésből (elsősorban a dízeljárművekből és a kétüteműekből) származnak, de egyéb emberi tevékenységek is hozzájárulnak a rossz levegőhöz.

Rossz hír az allergiásoknak, hogy a légszennyező részecskék a növényi pollenek felületére tapadva a polleneket is sokkal agresszívabbá teszik, illetve a velük együtt ezek a káros anyagok is bejutnak a szervezetünkbe.

Ma már minden új és felújított épület olyannyira szigetelt, hogy alig tud „lélegezni”. Ezeknek a szellőzése nem megoldott, az ablak nyitogatása csak ideiglenesen lehet megoldás, és kintről is csak a szennyezett levegő jut be az otthonunkba.

Gondoskodnunk kell arról, hogy mindennapjaik ne a légúti betegségről szóljanak, és gyermekeink esetében pedig megelőzzük a súlyos megbetegedéseket. Az egyik legjobb mód erre a levegő tisztán tartása. A jó hír az, hogy a levegő megtisztításának módszerei már ismertek, a beltéri levegő minősége javítható megfelelő szűréssel és párásítással.

Egyedül a légtisztító berendezés által kitisztított levegő nyújt biztonságot. A Therapy Air® iOn légtisztító képes a szobák levegőjét mindig frissen tartani, és képes a pollenek és a por kiszűrésére. Képes a páratartalom szabályozására, melynek segítségével hatékonyan csökkenti az allergiás és egyéb légúti megbetegedések kellemetlen tüneteit, megelőzheti a légszennyezetség által okozott betegségeket.

Házi tesztünk során a Therapy Air Ion légtisztító készüléket egy lezárt plexi dobozba helyeztük, amelyben a levegőt egy füstgép segítségével töltöttük meg. A Therapy Air Ion eredményessége önmagáért beszél!

A Therapy Air iOn-t részletesen megismerheted ide kattintva.

Zepter termékeit megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.