Otthon

Elég “vitamindús” az otthoni levegőd?

Amikor megnő a pozitív ionok koncentrációja a levegőben, a legtöbb ember rosszabbul érzi magát, ha valaki asztmás vagy allergiás, esetleg reumában szenved, ilyen esetben romlik az állapota. A pozitív ionok főleg a zárt térben szaporodnak fel, és ez a tudomány jelenlegi állása szerint káros az emberi szervezetre.

A természet hihetetlen mennyiségű negatív iont állít elő, hogy egyensúly jöhessen létre. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy a negatív ionok a levegő vitaminjai. A negatív ionokban gazdag levegőre az jellemző, hogy mérsékelt ózontartalmú és nagyon kevés szennyező anyagot tartalmaz.

Ha ilyen levegőt szívunk be, akkor jól érezzük magunkat, tele vagyunk energiával, jobban alszunk és kevesebb egészségügyi problémánk van. Biztosan Te is ismered azt a kifejezést, hogy „harapni lehet a levegőt”…

Mit köszönhetünk ezeknek a „levegővitaminoknak” még?

A levegőben található negatív ionok serkentik a vérkeringést, erősítik az immunrendszert, enyhítik az az allergiás, asztmás tüneteket, csökkentik a reumás fájdalmakat. Kimutatták, hogy a stressz tüneteit is enyhítik, jobban alszunk és javul a koncentrációs képességünk.

Nézzük a számokat!

A tiszta vidéki levegő negatív ionkoncentrációja átlagosan 2000 ion/cm³. Ezzel szemben egy zárt térben ez a szám igen alacsony, mindössze 50-100 ion/cm³, ha a légkondicionálás is működik, akkor körülbelül 40 ion/ cm³.

De hogyan lehet vitamindús az otthoni levegő?

Sajnos a kimutatások szerint egyre kevesebb helyen van jó minőségű levegő, vagyis a gyakori ablaknyitogatás nem megoldás. És nem mindenki költözhet hegyvidéki környezetbe, ahol a természet gondoskodik a megfelelő minőségű levegőről.

Emiatt érdemes beszerezni egy olyan légtisztítót, amely kristálytiszta levegőt biztosít az otthonunkba. A Therapy Air® iOn légtisztító készüléket egy teszt során próbára tették: a mérés közben egy 17,4 m³-es teszthelyiségben átlagosan 7,500 ion/cm³ értéket mértek. Ez a hegyvidéki levegő tisztaságával ér fel!

A Therapy Air® iOn szűr, tisztít, a levegőt negatív ionokkal dúsítja. A készülék ötlépcsős szűrőrendszere és a negatív iongenerátor rendkívül tiszta levegőt biztosít.

A Zepter termékeit megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.