Egészség

Mielőtt a napra mész: nyári bőrápolási tippek

A nyári intenzív napsütés, az UV sugárzás, a tengervíz vagy a klóros medencevíz nem kíméli a bőrünket. De ha pár apróságot betartunk, nem lesz gond a bőrünkkel nyáron sem!

Első számú szabály természetesen az, hogy a fényvédelemről gondoskodjunk. Ha tudjuk, hogy sokat leszünk a szabadban, kenjük be magunkat fényvédő krémmel és időnként pótoljuk, hiszen a vízzel, izzadsággal lemosódik a bőrünkről. Ha követjük a flakonon található útmutatót, rosszat nem tehetünk a bőrünknek. Figyelj arra, hogy minden testrészre kerüljön krém, sokan elfelejtkeznek például az orrukról vagy a fültövükről.

Ennyi azonban nem elég, más apró praktikákat is be kell vetnünk, ha igazán ragyogó bőrt szeretnénk.
  • Ha lehet, 11 és 15 óra között ne tartózkodjunk a napon, mert ekkor a legkárosabb a napsugárzás.
  • Vízpartra vagy napozás előtt ne sminkeljünk, és egész nyáron inkább a könnyebb állagú alapozót, púdert részesítsük előnyben.
  • Mivel a melegben az arcbőr jobban zsírosodik, könnyebben rátapadnak a szennyeződések. Ezért ajánlott egy alapos bőrradírozást beiktatni hetente egyszer a bőrápolási rutinunkba.

  • Ajánlott a tengeri fürdőzések után rögtön letusolni, hogy a só ne szárítsa a bőrünket, és a klóros medencevíz után is érdemes így eljárni.
  • Este használj testápolót, amivel enyhítheted a nap folyamán elszenvedett apróbb károkat, regenerálhatod a bőröd.

  • Bőrünk nyáron nagyon kiszárad: nemcsak a nap és a víz hatása ez, hanem a légkondicionálásé is. Mindenképp gondoskodjunk a belső hidratációról is, igyunk elég vizet. A szakemberek 2-3 liternyi folyadékot tartanak ideálisnak a nyári hónapokban.
  • Sűrűbben használj ajakbalzsamot, mert az ajkaid is jobban kiszáradnak a nagy melegben.

Nyárra különösen érdemes beszerezned a Bioptron Steril Oxy Spray-t, mivel ez a svájci fejlesztésű, oxigénnel dúsított készítmény hidratálja és nyugtatja a bőrt napozás után.

Ha kérdésed van, írj nekünk vagy érdeklődj tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.