Egészség

Ezért ajánlott a fényterápia nyáron is

A Bioptron fényterápia a XXI. század gyógyászati eszköze, alkalmazása nyáron is ajánlott. Igaz, hogy sokkal többet süt a nap, és ezt érdemes is kihasználni, de a célzott gyógyulás, regenerálódás a nyári hónapokban is sikerrel folytatódhat. Íme, pár példa, mikor vegyük igénybe a fényterápia segítségét.

ALLERGIA ELLEN

Nyáron is lehetünk allergiásak, hiszen rengeteg minden kiválthat ilyen reakciókat a szervezetünkből.  Az allergia tulajdonképpen az immunrendszer túlzott reakciója bizonyos anyagokra, amelyek egyébként nem gyakorolnak különösebb hatást az emberi szervezetre. Emiatt nevezhetjük akár az immunrendszer egyensúlyvesztésének is.

A terápia során a fény optimális mélységben képes behatolni a szövetekbe, harmonizálja az anyagcserét, stimulálja az immunrendszert, serkenti a sejtek aktivitását és az immunrendszer hatékonyságát.

FOLYAMATOS KEZELÉSEK

A folyamatos kezeléseket nyáron sem ajánlott abbahagyni. A gyermekkori krupp előfordulása ősztől tavaszig a leggyakoribb, de nyáron is felléphet. Ha valaki a vérnyomására, cukorbetegségére használja a fényterápiát, nyáron is folytassa a kúrát.

SZEZONÁLIS SÉRÜLÉSEK

Nyáron gyakoriak az apróbb sérülések, az izomgyulladás, zúzódások, ízületi gyulladások, izomrándulás. A Bioptron fényterápiával ezek a sérülések gyorsan regenerálhatók. Ha valaki műtéten esik át a nyáron, a seb gyógyulásának felgyorsítására és a fájdalom csillapítására is bevethető a fény gyógyító ereje.

A fényterápia különböző módokon képes csökkenteni a fájdalmat:

 • serkenti a vérellátást és csökkenti az izomgörcsöt az érintett területen, így a fájdalom-receptorok stimulálását
 • csökkenti a fájdalom-receptorokat stimuláló „kémiai mediátorok” kibocsátásának mértékét (gyulladáscsökkentő hatás)
 • növeli a szervezet természetes fájdalomcsillapító hatóanyagainak kibocsátását
 • közvetlenül az idegeken fejti ki hatását, ezáltal megelőzi a fájdalomimpulzusok továbbítását.

SZÉPSÉGÁPOLÁS

A bőr apróbb hibái vagy éppen a narancsbőr is csökkenthető fényterápiával. A készülék segítségével javítható a bőr vízháztartása, a kozmetikai aktív hatóanyagok a mélyebb bőrrétegekbe juttathatók el, ezzel nagyon látványos, gyors javulás tapasztalható.

A fénykezelés javítja a bőr kis és nagyereinek keringését, ezzel jobb vérellátást létrehozva, javul a bőranyagcsere a bőr tápanyag és oxigénellátása, valamint a salakanyag és bomlástermék kiválasztása. Nemcsak a vér, hanem a nyirokkeringés is javul, javítván ezzel a narancsbőr kezelési lehetőségeit.

Fényterápiás készülékeinket – a nagyobb szűrőátmérővel rendelkező Bioptron Pro 1-et vagy a kompakt és hordozható Bioptron MedAll-t – megtalálod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

1 hozzászólás

 1. Betti

  2019-08-27 at 16:38

  Jó estét! Parlagfű allergiám van. Arra melyik színt használjam? A lányomnak pedig tüsszősmandula gyulladása. Arra is szeretném használni. Na de melyik szín a legjobb?
  Válaszukat előre is köszönöm.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.