Egészség

3 apróság, amitől gondtalan lesz a nyaralásod

A nyaralás az év fénypontja lehet, új élmények várják a családot, sok szép emlék ilyenkor keletkezik. A nyaralásnak azonban vannak veszélyei is, amik rémálommá változtathatják a hőn áhított pihenést. Egy kis előrelátással, tervezéssel szerencsére sok kellemetlen pillanattól megkímélhetjük magunkat.

Íme, három apróság, amiből érdemes felkészülni.

  • Tájékozódj az úti célod higiéniás körülményeiről

Ha külföldre utaztok, érdemes előre megtudni például, hogy iható-e a csapvíz, milyen higiéniás körülmények várnak rátok. Ha nem javasolják a csapvíz fogyasztását, ezt a gyerekeknek is tanítsd meg, és mondd el nekik azt is, hogy elővigyázatosságból még a gyümölcsöt se csapvízzel mossák meg.

Az interneten biztosan találsz információt arra vonatkozóan, hogy mik az adott ország leggyakoribb egészségügyi panaszai, merre lesz a hozzátok legközelebbi orvos és gyógyszertár. Utazás előtt állíts össze egy „alapcsomagot” a legfontosabb gyógyszerekből: a rendszeresen szedett gyógyszereiteken kívül kerüljön bele fájdalom- és lázcsillapító, fertőtlenítő, sebtapasz, allergiagyógyszer, bőrnyugtató krém, hasmenés elleni gyógyszer.

  • Figyelj a folyadékbevitelre

Az emberi szervezet nehezebben viseli a nagy hőséget, a folyadékszükségletünk ilyenkor akár 1 literrel is megnőhet. Figyeljünk arra, hogy mindig legyen nálunk folyadék, akár városnézés, akár strandolás a program. Ellenőrizzük, hogy a gyerekek rendszeres időközönként isznak, és nem feledkeznek meg erről a fontos dologról a játék közben.

  • Védd a bőröd

A napfény remek hatással van a bőrre, de csak mértékkel! A nyaralások legnagyobb réme a leégés és a bőr kiszáradása. Ahhoz, hogy ezeket elkerüljük, pár dolgot szem előtt kell tartani. Készülj olyan ruhadarabokkal, amik jól szellőznek, de védik a bőrt, pakolj mindenkinek olyan fejfedőt, ami védi az arcot és a nyakat. Természetesen szerezd be az utazás előtt a bőrödnek megfelelő naptejet, és a gyerekek bőréről is gondoskodj.

Mivel nem viheted magad az egész fürdőszobát, a pakoláskor jól jön az olyan arckrém, amit nappal és éjszaka is használhatsz, ilyen például a Zepur nappali és éjszakai arckréme érzékeny bőrre. Egy kézkrém, például a Swisso Logical kézkrém biztosan befér a táskába, ezt naponta többször is használd. Egy testápoló is jól jöhet a nap végén, amikor a bőrödnek hidratálásra és táplálásra van szüksége. Mindkét funkciót kiválóan betölti a La Danza Intenzív bőrregeneráló testápoló krém.

A fenti három pont nem igényel különlegesebb erőfeszítést, viszont ha megfogadod ezeket a tanácsokat, egy gondtalan, felhőtlen nyaralás várhat rátok!

Termékeinket megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.