Egészség

Így fog elég vizet fogyasztani a család minden tagja

A szükséges folyadékbevitel mennyisége átlagos körülmények között egy felnőtt nőnél 2 liter, a férfiaknál 2,5 liter, míg a 4-13 éves gyermekeknél 1,6-2,1 liter, életkortól függően.

Nyáron fokozottabb figyelmet kell fordítanunk a vízfogyasztásra, kánikula idején a fenti mennyiség két-háromszorosát javasolják a szakemberek! A gyerekek viszont sokszor elfelejtenek inni, az időseknek pedig a szomjúságérzetük csökken, ezért kell odafigyelnünk mindkét korosztályra.

Az idősebbeknél könnyebb dolgunk van, rendszeres időközönként tegyünk a kezük ügyébe vizet, teát, gyümölcslevet, és figyeljünk arra, hogy el is fogyasztják a folyadékot.

A gyerekek esetében jó ötlet játékos formában rendszeresíteni a folyadékbevitelt. Költhetünk köré mesét, vagy vonzóvá tehetjük a vízfogyasztást, ha nekik tetsző pohárban, kulacsban kínáljuk. Az is bevált tipp, hogy vonjuk be őket a finom és egészséges folyadékok elkészítésébe: az ízlésük szerinti gyümölccsel ízesítsük a vizet.

Az is működő ötlet, ha megtanítjuk a víztisztító berendezés kezelését a gyerekeknek, akik attól kezdve izgalmas dolognak tartják a vízöntést és szívesen gyakorolják ezt a felnőttes tevékenységet.

Természetesen a gyümölcs- és zöldségfogyasztásukra is figyeljünk, adjunk a kezükbe megmosott, meghámozott finomságokat apróbb darabokban, amiket játék közben, szinte észrevétlenül eltüntethetnek. Járjunk elöl mi is jó példával, és óránként igyunk meg egy pohár vizet, a gyermekeket is megkínálva.

MIÉRT FONTOS A TISZTÍTOTT VÍZ?

A csapvízben számos szennyezőanyag bomlik le, ami közvetlen kockázatot jelenthet egészségünkre, életünkre. A hazai ivóvizek jó minőségűek, de vannak területek, ahol a törvényben rögzített határértékeken felüli szennyező anyagok, nehézfémek, arzén nyomait mutatják ki rendszeresen.

Sok régi építésű ház vízvezetékrendszerét még ma is ólomcsövek alkotják, pedig az átfolyó ivóvízbe bemosódó ólom egészségügyi kockázatot jelent.

A Zepter EdelWasser egy praktikus, konyhapultra helyezhető víztisztító készülék, amely elektromos áram felhasználása nélkül üzemel, és megtakarítja a palackozott vizek árát, miközben óvja a családod egészségét és a környezetet.

A készülék kompakt, praktikus és könnyen beszerelhető, kiválóan mutat a konyhában. A Zepter EdelWassernek köszönhetően a tisztított ivóvíz folyamatosan rendelkezésetekre áll, méghozzá a saját otthonodban, egyetlen gombnyomásra.

A Zepter EdelWassert megvásárolhatod webshopunkban, illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.