Konyha

Rózsavizes mango sorbet, friss gyümölccsel

Marokkóban jártunk!

Marokkó a világ legváltozatosabb ételeinek ad otthont. Gasztronómiájukon számos különböző kulturális hatás nyoma érezhető. A marokkói konyha ízvilágában felfedezhetők a berber, zsidó, az arab és a francia konyhák sajátosságai is. Ételeiket jellemzően szezonális alapanyagokból készítik. Leggyakoribb alapanyagaik a mandula, a méz, a galambhús, a sáfrány, a tojás, a bab, a sárgarépa, az olívabogyó és természetesen a bárányhús. A marokkói konyhára jellemző az édes és a sós ízek együttes használata. A párolt húsokhoz gyakran társulnak gyümölcsök vagy egyéb édes mártások. A húsételeket és kuszkuszféléket rendszerint szárított gyümölcsökkel, rózsavízzel vagy narancsvirág-vízzel ízesítik. A salátákban és édességeikben előszeretettel használnak narancsot és más gyümölcsöket.

Ebben az egzotikus világban volt alkalmunk barangolni április 25-én, a Parfümséf, Biró Botond Boldizsár marokkóiakéval vetekedő vendégszeretét élvezve.
Mutatjuk a recepteket!

Összetevők:

  • Mangó püré
  • Lime
  • Rózsavíz
  • Friss mangó, málna, banán, ananász

A mangópürét összekeverem a rózsavízzel, a lime levével és a héját belereszelem. Fagyasztóba teszem és mikor elkezd fagyossá válni 3-4 óra után, villával összetöröm. Ezután óránként megkeverem. Legalább 3-4 szer egymás után.

Friss gyümölcsökkel tálalom.

Felhasznált eszközök:

Felix Solingen Resolute kések

VO-022-K MixSy multifunkciós botmixer

Tálalás:

Tányérok és evőeszközök

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.