Konyha

Gránátalmás-cseresznye dzsúsz

Hozzávalók (2 adag):

  • 1 csésze gránátalma-mag
  • 20 szem cseresznye

Elkészítés:

  1. Vágja félbe a gránátalmát és szedje ki a magjait.
  2. Távolítsa el a cseresznyék magjait és szárait, majd mossa meg őket.
  3. Préselje ki a gránátalma-magokat, majd a cseresznye szemeket.
  4. Alaposan keverje össze, és már kész is.

Tippek:

Ha krémesebb állagú italt szeretne, adhat hozzá tehéntejet, szójatejet, vagy mandulatejet is.

 

Átlagos tápérték
1 adag (167 gramm)

A recept 2 adagot tartalmaz.

Mennyiség 1 adagra vetítve  
Energia: 123 kcal Zsiradékból származó energia: 9 kcal
  Az irányadó napi beviteli érték (INBÉ) %-ában*
Össz. zsírtartalom: 1 g 2%
Ebből telített zsír: 0 g 0%
Ebből transzzsír: 0 g  
Koleszterin: 0 mg 0%
Nátrium: 3 mg 0%
Össz. szénhidrát: 29 g 10%
Ebből étkezési rost: 5 g 20%
Ebből cukrok: 22 g  
Fehérje: 2 g  
   
A-vitamin 1%
C-vitamin 24%
Kalcium 2%
Vas 3%
E-vitamin (alfa-tokoferol) 3%
K-vitamin 20%
Tiamin 5%
Riboflavin 4%
Niacin 2%
B6-vitamin 5%
Folsav 9%
Pantoténsav 5%
Magnézium 5%
Foszfor 5%
Kálium 11%
Cink 2%
Réz 9%
Mangán 8%
Szelén 1%
 
*Az irányadó napi beviteli értékek százalékos arányait egy átlagos felnőtt napi 2000 kalóriás étrendje alapján állapították meg. Az Ön napi beviteli értékei egyéni kalória-igényének megfelelően eltérőek lehetnek.

 

1 hozzászólás

  1. Pingback: Cseresznye – a snack, a szomjoltó és a vitaminbomba – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.