Konyha
Parmezán krémleves – gorgonzolás tortellini
Összetevők:
- csirke alaplé
- füstölt főtt császárszalonna
- szárított paradicsom, sárgarépa
- frids bazsalikom
- krumpli
- parmezán sajt
- vaj, tejszín, só, fehér bors
A felkockázott császárszalonnát elkezdem pirítani a felkockázott krumplival és sárgarépával, majd felöntöm az átszürt alaplével és a friss bazsalikomot hozzáadom. Mikor a zöldségek megpuhultak, akkor az olvasztott vajon a reszelt parmezánt megolvasztom és felöntöm a tejszínnel, majd ezzel behabarom a levest és a felkockázott paradicsommal még 2-3 percig forralom.
Tészta:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás, 1 tojás sárgája
- pici só
A lisztet a sóval és a tojásokkal összekverem és annyi vizzel felöntöm, hogy gyúrható tészta legyen. Kinyújtom és tésztaformázóval kivágom a megfelelő formával, a közepébe helyezem a gorgonolát, majd összehajtogatom és lobogó vízben 2-3 percig főzöm és átszűrés után a levessel együtt tálalom.
nincs hozzászólás