Konyha

Parmezán krémleves – gorgonzolás tortellini

Összetevők:

  • csirke alaplé
  • füstölt főtt császárszalonna
  • szárított paradicsom, sárgarépa
  • frids bazsalikom
  • krumpli
  • parmezán sajt
  • vaj, tejszín, só, fehér bors

A felkockázott császárszalonnát elkezdem pirítani a felkockázott krumplival és sárgarépával, majd felöntöm az átszürt alaplével és a friss bazsalikomot hozzáadom. Mikor a zöldségek megpuhultak, akkor az olvasztott vajon a reszelt parmezánt megolvasztom és felöntöm a tejszínnel, majd ezzel behabarom a levest és a felkockázott paradicsommal még 2-3 percig forralom.

Tészta:

  • 20 dkg liszt
  • 1 tojás, 1 tojás sárgája
  • pici só

A lisztet a sóval és a tojásokkal összekverem és annyi vizzel felöntöm, hogy gyúrható tészta legyen. Kinyújtom és tésztaformázóval kivágom a megfelelő formával, a közepébe helyezem a gorgonolát, majd összehajtogatom és lobogó vízben 2-3 percig főzöm és átszűrés után a levessel együtt tálalom.

 Felhasznált eszközök:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.