Konyha
Brokkolis sertés szűzérme – szárított paradicsomos rizottóval
Összetevők:
- sertés szűzérme
- brokkoli
- só, bors, liszt, fehérbor
A szűzérmét kétujjnyi vastagságúra felszeletelem. Kissé összenyomkodom, de semmiképp se klopfolom ki. Fűszerezem és liszttel vékonyan megszórom. Kevés olívaolajon egyik oldalát megpirítom. Mikor megpirítom az egyik oldalát és átfordítom, akkor a megpárolt brokkolit a serpenyőbe helyezem és egy kevés fehérbort öntök hozzá. Ekkor lefedem és 3-4 percig fedő alatt pirítom és párolom.
A rizottó rizst klasszikusan készítem el. Fehérbor, alaplé és víz egyenlő arány használatával, folyamatos keverés mellet megfőzöm. Mikor 2/3-ig elkészült a felszeletelt olajos szárított paradicsomot beleteszem a rizottóba. Mikor elkészült akkor egy darabka vajat keverek hozzá és tálalom a hússal meg a brokkolival.
nincs hozzászólás