Konyha

Brokkolis sertés szűzérme – szárított paradicsomos rizottóval

Összetevők:

  • sertés szűzérme
  • brokkoli
  • só, bors, liszt, fehérbor

A szűzérmét kétujjnyi vastagságúra felszeletelem. Kissé összenyomkodom, de semmiképp se klopfolom ki. Fűszerezem és liszttel vékonyan megszórom. Kevés olívaolajon egyik oldalát megpirítom. Mikor megpirítom az egyik oldalát és átfordítom, akkor a megpárolt brokkolit a serpenyőbe helyezem és egy kevés fehérbort öntök hozzá. Ekkor lefedem és 3-4 percig fedő alatt pirítom és párolom.

A rizottó rizst klasszikusan készítem el. Fehérbor, alaplé és víz egyenlő arány használatával, folyamatos keverés mellet megfőzöm. Mikor 2/3-ig elkészült a felszeletelt olajos szárított paradicsomot beleteszem a rizottóba. Mikor elkészült akkor egy darabka vajat keverek hozzá és tálalom a hússal meg a brokkolival. 

Felhasznált eszközök:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.