Konyha
Mandulás cantuccini
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 4 g sütőpor
- 3 egész tojás
- 1 citrom lereszelt héja
- 8 dkg méz
- 3 cl amaretto
- 15 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg porcukor
- 15 dkg mandala
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport, a tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadunk 3 tojást, a reszelt citromhéjat, a mézet, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat, és kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük.
Négy részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, tojással lekenjük. 170 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütőlapra a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk.
Felhasznált eszközök:
- Z-CB24 24cm-es, 3,3 literes kombi tál (jelenleg kizárólag kereskedőnknél kapható)
- VO-022-K MixSy multifunkciós botmixer
- Felix Solingen Resolute kések
nincs hozzászólás