Konyha

Mandulás cantuccini

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 g sütőpor
  • 3 egész tojás
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 8 dkg méz
  • 3 cl amaretto
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg mandala

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a tojásokat keverőtálba tesszük, hozzáadunk 3 tojást, a reszelt citromhéjat, a mézet, az amaretto likőrt, az olvasztott vajat, és kézzel jól kidolgozzuk, majd hozzáadjuk a mandulát is. 30 percig hűvös helyen pihentetjük.

Négy részre osztjuk a tésztát, rudakká formázzuk, sütőpapírral fedett sütőlemezre tesszük, tojással lekenjük. 170 fokra melegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük, és kissé ferdén felszeleteljük. Visszatesszük a sütőlapra a sütiszeleteket úgy, hogy egymást ne fedjék, és 150 fokon 10 percig szárítjuk.

Felhasznált eszközök:

 

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.