Így főzz velünk!

Itt a tavasz, itt a vitaminhiány!

A tavaszi fáradtságot jellemzően a télen jelentősen lecsökkent D- és C-vitaminszint okozhatja, ha a tél során nem gondoskodtunk kellőképpen a plusz bevitelről. A legfrissebb kutatások szerint a tavasszal a magyarok 95%-a szenved D-vitamin-hiányban, harmadukra extrém D vitamin hiány jellemző és mindössze a lakosság tizede figyel oda a megfelelő pótlásra. A D vitamin hiánya többek között csontfogyáshoz vezethet, valamint növeli a depresszió, az autoimmun betegségek, fertőzések és bizonyos cukorbetegségek kockázatát. Más vitaminok hiánya pedig fáradékonyság, a fertőzésre, gyulladásokra való hajlam és az emésztési zavarok kialakulásához vezethet.

A hosszú tél során szervezetünk alaposan kimeríti tartalékait. A tavasszal érzett fáradékonyság, kimerültség, a betegségekre való nagyobb fogékonyság számos esetben a téli hónapok során kialakult vitaminhiányra utal. A megfelelő vitaminszint nélkülözhetetlen a sszervezetünk megfelelő és a jó közérzethez. A vitaminok szerepe kulcsfontosságú. A vitaminok felelnek például immunrendszerünk működéséért, a sejtek regenerálódásáért, a szem egészségéért, a csontjaink és fogaink állapotáért. tartósságáért. A zsírban oldódó vitaminokat (pl: A-, D-, E- és K-vitamin) szervezetünk hosszabb ideig képes raktározni. Ezzel szemben a vízben oldódó vitaminokat (pl: a C-vitamin és a B-csoport vitaminjai) naponta kell biztosítani a szervezet számára. A vese ugyanis kiüríti a felesleges mennyiséget, így a szervezet nem képez tartalékot belőlük. Ha nem figyelünk kellően a téli étkezésünkre és vitamin bevitelünkre, könnyen kialakulhat a vitaminhiányos állapot, mely az egyes vitaminokhoz köthető funkciók zavarát idézheti elő.

Szerencsére tavasszal, amikor újraéled a természet, rengeteg friss és természetes vitaminforrás áll rendelkezésre, melyek rendszeres fogyasztása segít a vitaminháztartás helyreállításában. Érdemes olyan zsenge, leveles zöldségeket fogyasztani, amelyek jellemzően ebben az évszakban teremnek. A zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, ilyen például a spenót, a római saláta, a snidling, a zöldhagyma, a friss petrezselyem és a bazsalikom. Mivel a C-vitamin hőre és erős fényre könnyen bomlik, ajánlott napközben többször nyers zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.*

A Zepter a More Juice Press gyümölcsprést ajánlja

A More Juice Press gyümölcsprés lassan és kíméletesen sajtolja ki a gyümölcsök és zöldségek levét, így biztosítva a lehető legfrissebb ízt, a legnagyobb tápanyag tartalmat és a legtöbb friss levet, sőt még a sajtolás után megmaradt rostokat is felhasználhatod egy süti töltelékeként vagy egy szószhoz e főétel mellé.  A friss gyümölcsöket és zöldségeket kedvedre mixelheted, új ízeket fedhetsz fel, kiélheted a kreativitásodat és még a szervezetedet is feltöltöd.

Ha többet szeretnél tudni, nézd meg rövid videónkat:

A More Juice Press press gyümölcs- és zöldségprést kereskedőinknél vásárolhatod meg.

Ha nincs ilyen kapcsolatod, írj nekünk!

*Forrás és illusztráció: Webbeteg.hu

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.