Konyha

Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával

Összetevők:

  • 500 g csirkemáj
  • 100 g sertés szalonna
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • alaplé, fehérbor
  • kakukkfű, só, bors

A hagymát és a fokhagymát az apróra felkockázott szalonnával megpirítom. A feldarabolt csirkemájat elkezdem pirítani, majd felöntöm az alaplével és a fehérborral, hogy jól ellepje. Hozzáadom a fűszereket és addig főzöm míg a lé teljesen leforrt. Villával összetöröm és pirított bagetten tálalom.

Balzsamecetes lilahagyma: 3 fej közepes lilahagymát fölszeletelek, 20 dkg cukorral és annyi balzsamecettel, hogy jól ellepje addig főzöm, míg a balzsamecet elkezd sűrűsödni. Fehérborssal és római köménnyel ízesítem.

Felhasznált eszközök:

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.