Konyha
Csirkemájas crostini – balzsamecetes lilahagymával
Összetevők:
- 500 g csirkemáj
- 100 g sertés szalonna
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- alaplé, fehérbor
- kakukkfű, só, bors
A hagymát és a fokhagymát az apróra felkockázott szalonnával megpirítom. A feldarabolt csirkemájat elkezdem pirítani, majd felöntöm az alaplével és a fehérborral, hogy jól ellepje. Hozzáadom a fűszereket és addig főzöm míg a lé teljesen leforrt. Villával összetöröm és pirított bagetten tálalom.
Balzsamecetes lilahagyma: 3 fej közepes lilahagymát fölszeletelek, 20 dkg cukorral és annyi balzsamecettel, hogy jól ellepje addig főzöm, míg a balzsamecet elkezd sűrűsödni. Fehérborssal és római köménnyel ízesítem.
nincs hozzászólás