Így főzz velünk!

Ott sem vagy, mégis elkészül az étel! Egyedül főz egy edény!

Főzés olaj, víz és só nélkül? Egy főzőrendszer, mely önszabályozóan megfőzi az ételt, magától kikapcsol, segít megőrizni az étel természetes, egészséges összetevőit, mindezt akár 70%-os energiamegtakarítással. Egyelőre csak ízlelgetjük a rádió-digitális termokontroll és az akkutermikus edényalj kifejezéseket, de egyre többet fogjuk hallani őket. A szabadalmaztatott futurisztikus főzési rendszer, a Masterpiece már nálunk is elérhető.

A főzési rendszerek az elmúlt évtizedekben nem sokat változtak, és a fogyasztók nem is várják el, hogy az elektronika legújabb csodáival lássák el a konyhai berendezéseket. Noha szeretünk főzni, és ha tehetjük, szívesen fogyasztunk egészséges ételeket, mégis az időhiány sokszor korlátoz minket abban, hogy órákat álljunk az edény mellett, folyamatosan ellenőrizgetve az ételt. Ráadásul az egészséges eredmény biztosítása sem mindig egyszerű. Egészen mostanáig elképzelhetetlen lett volna, hogy otthagyjuk a konyhát, miközben főzünk. Akár a házat is elhagyatjuk egy hihetetlen innovációval: az önszabályzó készülék megfőzi az ételt, majd kikapcsol – és mindemellett segít megőrizni az étel természetes, egészséges összetevőit.

Futurisztikus újdonságok a konyhában – hogyan főz egyedül egy edény?!

A rádió-digitális termokontroll egy innovatív, modern technológiát képviselő újítás, amely lehetővé teszi a teljesen automatizált, megszakítás nélküli főzési folyamatot – nincs szükség arra, hogy az edény fedőjét emelgessük, és nézzük, hogy áll az étel. Az időzítő kommunikál a rádió-digitális termokontrollal, a készülékek folyamatos, interaktív kapcsolatban állnak. Az időzítő, amelyet magánál tart a „szakács”, értesíti őt, amikor az étel az előre beállított hőmérsékletre melegedik, eltelik az előre beállított főzési idő, illetve tájékoztat a főzési hőmérséklet alakulásáról. Az időzítő pontosan jelzi, hogy mikor van szükség személyes jelenlétre az edény mellett. A termokontrollal párosítva a rádió-indukciós főzőlap önműködően szabályozza a hőforrás hőmérsékletét és a főzés időtartamát, valamint lehetővé teszi a teljesen automatizált főzési folyamatot, a főzés kezdetétől a végéig, a főzés végeztével pedig önállóan kikapcsol. Az akkutermikus edényalj gyorsan veszi át a hőt, majd fokozatosan és egyenletesen adja tovább az ételnek, így akár 70%-os energia megtakarítást is elérhetünk. A hőmérséklet szabályozási funkció lehetővé teszi az alacsony hőmérsékleten történő főzést.

A világ legegészségbarátabb főzőrendszere

A főzőrendszer használata révén olaj, víz és só nélkül főzhetünk. Az edényekben készült ételek valóban jobban megőrzik természetes aromájukat, ízüket, ásványanyag- és vitamintartalmukat. Az étel kalóriaszegényebb lesz, jóval kisebb a zsírtartalommal, mintha hagyományos módszerrel készítettük volna. Mivel a fedő hézagmentesen illeszkedik az edény pereméhez, egy zárt rendszer jön létre, amely révén az étel a saját levében fő meg, és a tápanyagok nem vesznek el a főzés során. Az ételből felszálló gőz fölszáll az edényben, és lecsapódik a fedőn, amely mindig hidegebb, mint az edényfal. Az így keletkező nedvesség lecsöpög az ételre. Ez a folyamat addig folytatódik, amíg az étel teljesen meg nem fő. Az étel megtartja eredeti színét, alakját és állagát, emellett egészségesebb is, mivel tápértéke és biológiai értékei (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, mikro- és makro nyomelemek) jelentős részben megmaradnak, és nem tartalmazza az ártalmas zsírokat (transz-zsírsavak).

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.