Egészség

Önregenerációs program Bioptron színterápiával 1. rész

A fény adja az életet, a meleget, a nappalokat, a világosságot. Elűzi a sötétséget, együtt jár az árnyékkal.

A fény évezredek óta különböző vallásokban és kultúrákban a jót, magasztosat, a tisztát, a szellemet, az Isten ajándékát, a sötétség viszont a rosszat jelenti. Az emberek ösztönösen tudták, hogy a napfények életfontosságú hatása van az egészségre és jó közérzetre.

Jóllehet a fényt már ősidők óta ismerjük, de a modern kutatás ellenére is, mind a mai napig messzemenően felfoghatatlan jelenség maradt.

A fény, amely a bolygókat megvilágítja bármily különös is, a távoli világűrben, ahol nem ütközik semmilyen ellenállásba, emberi szemmel nem látható. Csak ha valamilyen testre, egy csillagra vagy bolygóra vetődik, vagyis az anyaggal kapcsoltba kerül, akkor keletkezik az a világító effektus, amit fénynek nevezünk, amiből az éltet kapjuk.

A látható fény hullámhossza a 760,8nm/vörös/ és a 393,4 nm/ibolya/ között van.

Minden szín megfelel egy sajátos hullámhossznak. Az egész fényspektrumban nagyon csekély a látható fény részaránya.

Ha rávetődik a fehér fény az esőcsíkokra, megtörik az esőcseppeken és visszatükröződik: kialakul a szivárvány. A napfény spektruma megtörik a vöröstől a narancssárga, sárga, zöld, kék és egészen az ibolyakékig terjedő színképben. Egy prizma segítségével ez a folyamat nagyon jól bemutatható: ha fehér fényt bocsátunk át a prizmán, ugyanúgy létrejön a 6 színkép.

Érdekes, az a tény, hogy a két szín, pl. a vörös és zöld társul a fehérhez, tehát együttesen tartalmazzák az egész spektrumot. A vörös a három alapszín egyike, míg a zöldet kiegészítő színek közé soroljuk. A színkörben egymással szemben helyezkednek el. Az alábbi ábra szemléletesen mutatja be az alap és a kiegészítő színek közötti kapcsolatot.

Sorozatunk folytatódik jövő vasárnap új fejezettel!

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.