Konyha

Mindent az arab reggeliről

Minden reggel ugyanazzal a problémával szembesül? Nem, nem arra gondolunk, hogy mit vegyen fel aznap. Inkább szeretnénk bemutatni egy új és ízletes reggelit, amelyet egyszerűen elkészíthet magának és családjának azokból az alapanyagokból, amelyek a legtöbb háztartásban megtalálhatók.

A shakshuka nevű étel a tipikus arab reggelik közé tartozik. Nehéz kiejteni, de nagyon egyszerű elkészíteni. A tojás, a paradicsom, a paprika és a feta fő összetevők, de a saját ízlésétől függően különböző zöldségeket és fűszereket adhat hozzá. A shakshuka Izraelben és a Közel-Keleten a legnépszerűbb, de Észak-Afrikából, pontosabban Tunéziából származik.

Ez egy rövid idő alatt elkészíthető, mégis egészséges étel. A Zepter edényekkel alacsony hőmérsékleten főzhet. Ennek eredményeképpen az elkészített ételek egészségesebbek lesznek és kevesebb kalóriát tartalmaznak, mivel nem károsodnak a bennük található tápanyagok és nem tartalmaznak toxikus rákkeltő zsírokat. A tökéletes indítás a naphoz!

ÖSSZETEVŐK (4 fő részére):

  • 1 kaliforniai paprika (egész, apróra vágva)
  • 1 hagyma (vagy néhány újhagyma)
  • 4 apróra vágott paradicsom
  • 4 tojás
  • chili paprika ízlés szerint
  • friss menta (egy marék)
  • 200 g feta sajt

ELKÉSZÍTÉS:

  • A zöldségek megmosása után a Zepter vágódeszkán aprítsa a őket egyforma méretű darabokra, majd tegye mindet egy hideg serpenyőbe. (Z-FP2425-SC)
  • Fedje le és közepes hőfokon (160℃) főzze 2-3 percig, amíg az alapanyagok levet nem eresztenek az edényben.
  • Üsse a tojásokat a zöldségekre egyenletesen elosztva.
  • Fedje le további 10 percig és csökkentse a hőfokot 90℃-ra, így minden alapanyag kíméletesen párolódhat át. Ezzel a főzési technikával megőrizheti az alapanyagokban található vitaminokat és megelőzheti egyes méreganyagok kialakulását.
  • Adja hozzá a feta sajtot, majd kicsit később a chilit. Ha gondolja, akkor leveheti az edényt a hőforrásról és 5 percig hagyhatja állni, amíg megteríti az asztalt. Attól függ, hogy szeretné-e, hogy kicsit megolvadjon a sajt, illetve hogy lágyabban vagy keményebben szereti-e a tojást.
  • Végül szórja meg az ételt friss mentával és őrölt fekete borssal, majd öntsön rá extra szűz olívaolajat.

Petra Gerić séf

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.