Egészség

Miért a kék fény, miért a Bioptron Medolight BluDoc?

Három fontos és előnyünkre fordítható tulajdonsága is van a kék fénynek (470nm), ismerkedjünk meg ezekkel!

A kék fény által kiváltott fő adaptációs mechanizmus az, hogy a sejtbeli mitokondriumok ATP-szintézisének növelése révén megnöveli a szervezet szöveteiben az energiatartalékot. Mit is jelent ez nem szakmai nyelven? Azt, hogy ezek a kis sejtek (mitokondriumok) tulajdonképpen az emberi szervezet mini energia termelő reaktorai. Itt termelődik az emberi szervezet „üzemanyaga” az ATP (adenozin trifoszfát). Ebből származik minden energia, amit az életműködésünkhöz használunk.

A baj csak az, hogy két percnél többre elegendőt nem tudunk előállítani, pedig vannak olyan helyzetek, amikor szükség lenne rá. Ilyen, ha betegek vagyunk, ha extra fizikai teljesítményre van szükségünk. A jó hír, hogy a kék (470nm) hullámtartomány alkalmas ezt az energiatermelést növelni az ATP szintézisre gyakorolt pozitív hatásával.

Kísérletileg bebizonyították, hogy a kék fény bonyolult élettani reakciókat vált ki szubcelluláris, celluláris és rendszer szinten [Karandaszow W.I.,1998]. A mikro-cirkuláció javulását a vér viszkozitásának és az eritrociták agregációjának (összetapadásának) a csökkenése váltja ki.

Értelmezve ezt a szintén nagyon szakmai nyelvezettel megfogalmazott mondatot, elmondhatjuk, hogy ha a vörösvértestek (eritrociták) felszíni töltése megváltozik, és emiatt összetapadnak, akkor sokkal kevesebb oxigén szállítására lesznek alkalmasak, hiszen az O2 a vörösvértestek felszínén kötve jut el a sejtekhez.

Ha folyamatosan rossz az O2 ellátás, akkor az hosszú távon a sejtek korai halálához vezet. Helyükbe esetleg még éretlen sejtek kénytelenek lépni és ellátni azokat a feladatokat, amire még nem alkalmasak éretlenségüknél fogva. Ez egy rossz körforgás és sokféle krónikus betegség kiinduló pontja. A kék színű fénytartománnyal ez az „összetapadás” megszűntethető és a sejtek O2 ellátása javítható, hosszú távon megelőzve a betegségek kialakulását.

A kék fény (470nm) harmadik fontos és előnyünkre fordítható tulajdonsága, hogy a vérben a sejtek és a fehérjék energiájának feltöltését és az immunszint normalizálását képes kiváltani. Javul az idegi impulzusok továbbítása. Mindez azzal jár, hogy zavarok esetén felgyorsul a regeneráció. Ismert az az antibakteriális és vírusölő hatás, amely akkor lép fel, ha a bőrt a spektrum rövidhullámú részével kezelik. Tehát az aknés, gyulladt, fertőzött területeket ezzel a fénnyel kezelve képessé tesszük a gyulladás csökkentésére és természetes megoldással történő kezelésére.

Medolight BluDoc

 • 208 db LED FÉNYFORRÁS
 • 171 kék LED
 •  hullámhossz 470nm
 •  36 infravörös dióda
 •  hullámhossz 940 nm

A legújabb generációs Bioptron termék minden kényelmet és természetes megoldást magában foglal. Könnyen és bárhol alkalmazható, idő és helykorlátok nélkül. A legkisebb táskák boldog lakója és az egészségmegőrzésünk egyik legfontosabb partnere.

A Medolight BluDoc-ot megvásárolhatod illetve kipróbálhatod tanácsadóinknál és bemutatótermeinkben. Ha kérdésed van, írj nekünk.

7 hozzászólás

 1. Bartók Sándorné

  2018-11-06 at 09:35

  A hagyományos lampa is ugyanezeket a hatásokat tudja e? A test melyik részére használjuk, illetve csak gyulladásos esetben vagy lehet akkor is ha nincs semmi bajunk?

 2. Szabó Sándorné

  2018-12-12 at 06:32

  Nekem van Bioptron lámpám, a régi, van hozzá a masszírozó is.
  A kék szín is jó erre a gyógyításra ez lenne a kérdésem.
  És melyik testrészen kell vele kezelni?

 3. Pál Klára

  2018-12-15 at 11:44

  Mennyibe kerül a kékfény?

 4. Hegyesné dr Solymosi Mária

  2018-12-19 at 20:32

  Leszállitották a készüléket de hogy hol és hogyan kell alkalmazni nem kaptam semmi tájékoztatást.
  A férjem hasnyálmirigy rákos máj áttéttel és reménykedtem hogy az immunrendszerét és a vérképzést életenergiát mint leirták segiti normalizálodni. De hogyan ? A programokat hova kell irányítani.Mindent szeretnék megadni hogy segítsek az állapota rosszabodásának és a végső stádium , a halála elkerüolésére . Kérem segítsenek mert akitől vettem Kaposvári és semmi támogatást infgormációt nhem adott. Puskás Tibornénak hívják és nem veszi fel velem a kapcsolatot . Kérem könyörgöm segítsenek és az ilyen üzletkötöt pedig nem kivánom támogatni azzal a kevés pénzzel ami a férjem betegségének könnyítése érdekében feláldozok mert semmit nem tudok tenni.

 5. Simon Tiborné

  2019-01-15 at 09:19

  Tavaly szeptemberben vettem egy Tesla Light Wear szemüveget. Hozzá adtak egy Medolight BluDoc készüléket.
  A baj az, hogy 80 éves vagyok és nem tudtam mindent megjegyezni, amit az üzletkötőjük elmondott. Vártam/várok azóta is leírást a használatához akár postán, akár email-ben. A szemüveget használom naponta, de a BluDoc-ot nem ismerem, nem tudom mire milyen programot kell beállítani.
  Szíveskedjenek ebben segíteni, hogy végre használni tudjam ezt is!

  Tisztelettel:
  Simon Tiborné

 6. Wágnerné Fejes Erzsébet

  2019-02-11 at 14:35

  Mi is vettünk egy ilyen készüléket még karácsony előtt, de használati utasítást a mai napig nem kaptunk hozzá. Szükségünk volna rá, kérem tájékoztasson hogy lehet hozzájutni.

 7. Pingback: Te alvástudatos vagy? Megmutatjuk, miért fontos kérdés ez! – Egészséges életért

Hozzászólás beküldése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.